Жители на Кресна заплашват с блокада на E-79

3000
Жители на Кресна заплашват с блокада на E-79
Снимка: БГНЕС

Ако не бъдат изпълнени исканията ни за поставянето на камери на кръстовището на главен път E-79 в района на град Кресна, ще започнем да спираме ежедневно движението за по час – два. Това каза пред Радио „Фокус“ - Пирин Николай Георгиев, член на инициативен комитет за събиране на подписка за поставяне на огледала, камери и светофари Кресна.

По думите му, след проведените разговори между представители на гражданското сдружение и отговорните институции има надежда, че проблемът ще бъде решен без да се стига до крайни действия. Георгиев допълни, че жителите на Кресна са поставили срок от 1 месец за изпълнението на техните искания.

Жителите на Кресна поискаха от държавата да спре войната по пътищата

Известният с многото страшни катастрофи участък при Кресна от главен път Е-79 към Гърция предизвика гражданска реакция. Инициативен ком...

„Инцидентите са много на брои, жертвите също. Дори да беше загинал само един човек, то държавата е трябвало да реши този въпрос незабавно. За съжаление, десетилетия това не е направено, а нашето търпение се изчерпа и трябва да се вземат незабавни мерки“, категоричен бе Георгиев. Той сподели, че освен камерите, които трябва да бъдат поставени, то жителите на Кресна предлагат да бъдат изградени и легнали полицаи.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com