X
 
 

Община Банско е готова за стартовете за Световната купа

827 3
Община Банско е готова за стартовете за Световната купа
Снимка: община Банско
Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на 2020 година в България – стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените. От 24 до 26 януари в Банско ще се събере елита на алпийките в света. Градът ще посрещне хиляди почитатели на високото спортно майсторство в най-престижните ски-дисциплини. Като съорганизатор, Общинската управа на Банско се подготвя усилено за традиционно отличното провеждане на състезанията и съпътстващата ги програма.

Кметът Иван Кадев организира поредната среща на институциите, които имат отношение и ангажименти, свързани с удобното, безопасно и сигурно пребиваване на спортисти, журналисти, гости и граждани на Банско в трите състезателни дни.

Първокласници сурвакаха кмета на Банско (СНИМКИ)

Първокласниците от НУ”Отец Паисий” в Банско сурвакаха кмета на общината Иван Кадев. Открай време в Банско на 14 януари се п...

На фона на водната криза в страната, в подножието на Пирин в краткосрочен план такива опасения няма, докладваха от местното ВиК.

Метеорологичните прогнози се следят внимателно и всички имат готовност с техника и подсилени екипи да реагират на всякакви ситуации, стана ясно на срещата.

И по време на състезанията основните проблеми се очаква да бъдат свързани с трафика и паркирането. Още в първите дни на годината, кметът Иван Кадев издаде заповеди за временна организация на движението през зимния туристически сезон и по време на състезанията за Световната купа. Полицията и общинската служба за обществен ред и сигурност са натоварени с предизвикателството да предотвратят задръстванията и инцидентите. Движението по част от уличната мрежа в града, където са най-натоварените кръстовища, ще бъде направлявано от регулировчици в пиковите периоди.

Общината и полицията апелират за спазването на регулацията на движение и за паркиране. Противопожарната служба, почистващата техника и линейките трябва да имат безпрепятствен достъп до всички точки на града и ски-зоната. Затова, контролните органи предупреждават, че стриктно ще следят за нарушения и ще бъдат безкомпромисни в санкционирането.

Actualno.com

Етикети:

  • Атомик 3 Атомик преди 1 месец Профил на трол?
    За първи път Банско получава стартове през месец Януари – период, които по традиция е запазен за най-добрите курорти по света. Сигурен съм, че и тази година организацията ще бъде перфектна, а фенове по цял свят ще станат свидетели на оспорваната надпревара в най-добрия зимен ски курорт на Балканите.
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Подготовката за такова голямо събитие със сигурност не е лесна, но Банско вече са свикнали и знаят как се прави. Не се и съмнявам, че и тази година всичко ще е на ниво за Световната купа.
  • Geri 1 Geri преди 1 месец Профил на трол?
    Банско никога няма да ни разочарова. Всичко откъм организацията е изпипано до последния детайл, а още повече щом става дума за събития за Световната ски купа. Само може да се радваме за напредъка в този спорт и развитието на нашия курорт, а ние ще поемаме от адреналина.