X
 
 

ОС Банско прие Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата в общината

405 0
photo of ОС Банско прие Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата в общината
Снимка: Община Банско
На своето редовно заседание, Общински съвет Банско прие Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в община Банско, обхващаща мерки и дейности за периода до 2020 г. Основен фокус в плановия документ е осигуряването на равен достъп и качествено образование на децата, както и подкрепа на личностното им развитие, съобщиха от Община Банско. За постигането на основната цел, стратегията формулира пет оперативни цели, които следва да бъдат изпълнявани през следващите две години: осигуряване на подходяща среда за обучение и развитие в съответствие с индивидуалните образователни потребности; повишаване капацитета на човешките ресурси; подобряване на достъпността на училищната среда; подобряване на взаимодействието между участниците в образователния процес; подобряване на сътрудничеството с НПО и гражданското общество.

Местният парламент одобри също Годишният отчет на кмета за изпълнението на управленската му програма за мандат 2015-2019 г. Докладът предоставя подробна информация за конкретно предприетите последователни действия от общинското ръководство в изпълнение на заявените в Програмата приоритети.

Кметът на Банско на официално посещение в Бурса

Кметът на община Банско, Георги Икономов, бе на официално посещение в община Нюлюфер, Бурса, през изминалата седмица. Той бе придружен ...

Съветниците гласуваха изменение и допълнение на Наредбата за платено паркиране на МПС на територията на общината. Предвижда се въвеждане на нов вид такса – т. нар. „месечен абонамент”, който да дава възможност срещу заплащане от 30 лева месечно или 180 лева годишно, да се паркира неограничено на улици и паркинги с въведен режим „синя зона”. Новият вид такса търси повече гъвкавост в предлаганите услуги за регулация и контрол на паркиране в планинския курорт, на приемливи цени. Промените в наредбата предвиждат също почетните граждани на града да бъдат освободени от такси, а паркингът, намиращ се на ул. „Гоце Делчев”, на кръстовището при ул. „Отец Паисий”, отново ще бъде платена „синя зона”.

В края на заседанието бе взето решение за освобождаването на бившия изпълнителен директор на ПФК Банско, Йордан Баряков, като член на Съвета на директорите на дружеството, управляващо футболния клуб. Общинският съвет в качеството си на принципал на дружествата с общинско участие, оттегли своя кредит на доверие към Баряков след изнесените медийни публикации за финансови нарушения със средства на клуба. Неговото място като член на Съвета на директорите ще бъде заето от Иван Герин, а за изпълнителен директор вече е назначен Крикор Румян. Предстои да бъде извършен одит на дейността на Йордан Баряков в качеството му на директор на ПФК Банско за периода от 2014 до освобождаването му от длъжност.strategiq-003

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално