Петрич осъмна и с контрапротест - в подкрепа на кмета

9356
Петрич осъмна и с контрапротест - в подкрепа на кмета
Снимка: БГНЕС

Протест и контрапротест в Петрич. Оказа се обаче, че днес (20 май) в града има само контрапротест – в подкрепа на кмета на града Вельо Илиев.

Пред събралите се в центъра на града хора Илиев прочете сертификат за добро управление на общината, подписан от регионалния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Томислав Дончев. А какво прави нашият депутат от ГЕРБ – работи срещу общината, заяви кметът в пряко предаване на Нова телевизия.

Кратка блокада на E79 близо до Петрич*

Спонтанна блокада при разклона за село Кърналово започна срещу кмета на Петрич Вельо Илиев. Протестиращите искат Илиев да си даде остав...

Атакуват ме хора, които съсипаха заводите в Петричко. На кмета ли му е работа да прави бизнес? Протестира срещу мен Владимир Заечки, който взе 7 млн. лева за обществена поръчка (бел. ред. – за изграждане на депо за отпадъци). Ако някой се е съмнявал, че предизборната кампания започна, вече получи доказателство. Тези хора правят това, защото ме карат пак да се включа в надпреварата, а никой не ме е питал дали искам, възклина кметът.

Участници в протеста споделиха, че не са гледали по телевизията и не са се осведомили какъв е скандалът, но си искат кмета. Той е най-добрият кмет в България и нека Бойко Борисов си озапти депутатите, заявиха хората.

Случаят

Според „Разследване” на Нова телевизия става въпрос за скандална схема на източване на обществени поръчки.  Всяка от обществените поръчки е под 40 хил. лева, т.е. кметът на града Вельо Илиев разпределя търговете. Общо от 2007 година по схемата така са разпределени над 3 000 000 лева. Но фирмите, които уж са правили обществените поръчки, всъщност не знаят, че са изпълнявали тези поръчки. А според журналистическото разследване шуреят на кмета е спечелил 100 хил. лева от обществе ни поръчки.

Строители и предприемачи от Петрич ще блокират Е-79

Строители и предприемачи от Петрич ще блокират Е-79 утре сутрин. Това съобщи председателят на сдружението на строителите в града Руси Б...

Кметът на града защити обществените поръчки, които са минали през шурея му. Той бил изкарал 60 хил. лева за десет години, а само фонтанът в центъра на Петрич бил три пъти по-скъп. Ако това е шуробаджанащина, добре, завърши градончалникът, без да отрича, че поръчките са минали през негов близък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград