Полицай от Благоевград: Купил съм си ризата, панталона, колана и обувките, от МВР е само шапката

9432
Полицай от Благоевград: Купил съм си ризата, панталона, колана и обувките, от МВР е само шапката
Снимка: БГНЕС

Над 100 служители на МВР излязоха днес на протест пред сградата на Областната дирекция на полицията в Благоевград, предаде БГНЕС.

"Имаме три основни искания. Първо, увеличение на заплатите с 15-20 на сто за всички служители на МВР и по възможност със задна дата, считано от 1 юли. Второ, частична промяна в Закона за МВР. Трето, от март следващата година нов Закон за МВР”, каза Илия Велев, председател на синдикално дружество-Благоевград към Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Реформата "Бъчварова" в МВР довела до по-високи заплати за някои служители на бюро

От направената в системата на МВР реформа "Бъчварова" се оказа, че служители, които изпълняват помощни функции в МВР, получават повече...

Протестиращите в обедната почивка полицаи и служители казаха, че условията при които работят, са под всякаква критика, което най-вече се отнася за състоянието на автопарка.

„Искаме 15-20% увеличение на заплатите, промяна на закона за МВР, въведен през мандата на ексминистъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, с който бяха вдигнати възнагражденията само в администрацията към ведомството”, добави и председателят на Синдикалната организация на униформените в Благоевград Илия Велев.

Аз лично съм си купил ризата, панталона, колана и обувките, от полицията ми е само шапката. Изпълнявайки задълженията си като служител на МВР изпитвам срам. Автопаркът ни е под всякаква критика, автомобилите са ни над 15-годишни”, каза младши полицейски инспектор Станислав Милев, работещ в системата от 8 години.

Мирният протест на служителите на МВР започна в 12 часа днес по време на обедната почивка, подкрепиха ги колегите им, които днес са в почивка. С исканията на полицаите бяха солидарни и служители на пожарната, които обаче отказаха да говорят за условията си на труд.

Валентин Попов, СФСМВР: МВР е най-дълго реформираното и същевременно най-нереформираното ведомство в държавата

Министерството на вътрешните работи е най-дълго реформираното и същевременно най-нереформираното ведомство в държавата. Това каза Вале...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com