Пропадане направи пътя към Рилския манастир крайно опасен

5645
Пропадане направи пътя към Рилския манастир крайно опасен
Снимка: БГНЕС

Пропадна пътят, водещ от Рилския манастир за гроба на Свети Иван Рилски - небесният покровител на България, и Кирилова поляна, предаде БГНЕС.

Пропадането е на 300 метра след Светата Рилска обител. В началото на празничните дни се е срутила подпорната стена от камъни и банкета е пропаднал. Засегната от срутването е и част от дясната пътна лента. Компрометираният участък е отбелязан с пътни знаци, движението се извършва само в лявата лента. Като предпазна мярка са изсипани и няколко кубика пръст.

Рилският манастир сред топ дестинациите на света

Рилският манастир попадна в информацията за подбраните „500 топ дестинации на планетата" на поредицата туристически пътеводители ...

Срутили са се около 3 метра от дългата 20-на метра зидана каменна стена. Камъните са се изсипали по стръмния склон към река Рилска. В участъка на скъсването на подпорната стена пътят и без това е тесен, едва се разминават два автомобила. Той води от Рилския манастир към гроба на Свети Иван Рилски и Кирилова поляна. При нея асфалтът свършва, пътят след това е от макадам и води към Тиха Рила и хижа Рибни езера.

За пътя до Рилския манастир и Кирилова поляна се изисква винетка. Ремонтът ще бъде сложен и ще бъде факт най-вероятно напролет с оглед на идващата зима.

Припомняме, че по-рано днес кореспондентът на Actualno.com от Благоевград съобщи за големи пукнатини в асфалта на АМ "Струма" при пътния възел „Зелен дол“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com