В Благоевград следят хигиената в обектите за производство и търговия на сладолед

1236
В Благоевград следят хигиената в обектите за производство и търговия на сладолед
Снимка: iStock/Guliver

Инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните – Благоевград за периода от 8 до 15 юли извършват засилени проверки в обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, съобщи д-р Калина Милушева, началник отдел „Контрол на храните“ към ОДБХ-Благоевград.

Тя добави, че също така се проверяват и временните и подвижни обекти и машините за сладолед по улиците, предаде Агенция "Фокус".

Има нарушения при търговията със сладолед

Българска агенция по безопасност на храните започна масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед. При първите...

„Това, което следят инспекторите, е текущата хигиена в обектите за производство и търговия на сладолед, личната хигиена на персонала, ползват ли пълно работно облекло, притежават ли редовни здравни книжки, също така - спазват ли се изискванията за етикетиране на произведения продукт и съответствието му с технологичната документация, както и спазване условията и сроковете на съхранение на хранителните продукти“, отбеляза д-р Милушева.

Тя каза още, че при машините за сладолед се следят условията на приготвяне на смесите и хигиеничните условия на съхранение на опаковките.

„Приготвянето на смесите в производствените предприятия трябва да бъде съгласно указаните от производителя условия. Някои от смесите са с температурен режим, други са просто на хладно, проветриво място, без пряка слънчева светлина“, обясни д-р Калина Милушева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com