X
 
 

Властите безсилни срещу агресивни бездомни кучета в Дупница

483 0
Властите безсилни срещу агресивни бездомни кучета в Дупница
Две жени са били нападнати и ухапани от бездомни кучета в Дупница за последните няколко дни. Жертвите искат властите да предприемат мерки и да приберат в приют агресивните животни, съобщава Нова тв.

Според потърпевшите, може би става въпрос за едно и също животно.

В Дупница затвориха приюта, чуват се коментари, че се евтаназират кучета без причина

Приютът за бездомни кучета в Дупница, в който са настанени 25 бездомни четириноги, временно ще бъде затворен. Разпореждането дойде след...

Едната от пострадалите е на 84 години и едва се е спасила от нападението. Другата жена - Ангелина Пепелджийска, работи като инкасатор във ВиК и е с дълбока рана на крака, освен сериозната уплаха.

Инкасаторката разказа, че вече не е спокойна да работи и се притеснява и от домашните кучета на повод: "При изпълнение на служебните ми задължения бях нападната в гръб от едно куче. Физическата болка се преодолява, психическият шок е много страшен. Бях нападната на обяд. На следващия ден същото куче нападна възрастна жена на същото място. Тя също е нахапана на обяд... Кучето ме ухапа по десния крак. То е достатъчно голямо, а раната е достатъчно дълбока. Потърсих веднага лекарска помощ. Имам проблеми с кръвоносните съдове. Шокът беше много голям, аз знам, че кръвта ми се разрежда. Ръцете ми бяха в кръв. Опитах се да спра кървенето."

От община Дупница не застанаха пред камерата на телевизията и обясниха, че за момента не могат да предприемат конкретни мерки, защото приютът за кучета в града е пълен.

От Нова тв припомнят, че в същия квартал на града преди месец дете е било жестоко нахапано, но тогава кучето е било прибрано в приют.

Ремонтират приюта за кучета в Дупница

Комисия от Община Дупница направи оглед на приюта за безстопанствени кучета в града, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Мая Спа...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално