Зъболекар от Сатовча оборудва кабинета си с техника по европейски проект

4474
Зъболекар от Сатовча оборудва кабинета си с техника по европейски проект
Снимка: КА ДЕНТ

Д-р Ибраим Карамешинов е специалист с дългогодишна дентална практика на територията на благоевградското село Сатовча. За да предлага съвременни и висококачествени услуги по дентална медицина на своите пациенти, той решава да кандидатства за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Подготвя нужните документи и подава проектно предложение за финансиране по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата. Проектът е за оборудване с техника и апаратура от ново поколение за зъболекарския му кабинет.

Неговото предложение е одобрено за финансиране и дружеството „КА-ДЕНТ-ИППДП-д-р Ибраим Джелилов Карамешинов“ ЕООД става един от бенефициенти по подмярка 6.4.1 на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Общият размер на помощта, която е получил денталният специалист по проекта му, е в размер на 50 470 лв., като договорът за финансиране е сключен през 2021 г.

За Actualno.com д-р Ибраим Карамешинов обясни, че чрез проекта е оборудвал кабинета си с панорамен рентген, зъболекарски стол, малък рентген и принтер към рентгена. „Техниката е налична от близо 2 години и работя с нея. Основната цел е да предлагам по-качествена дентална услуга - диагностика, лечение, поддръжка, профилактика“, каза за медията ни д-р Карамешинов. И допълни, че е кандидатствал и за строителни дейности по изграждане на кабинет, но този му проект не е бил сред одобрените за финансиране“.

Бенефициентът разказа още, че изпълнението на проектното предложение за оборудване на денталния кабинет е приключило през м. септември тази година и жителите на село Сатовча, както и околните населени места, вече получават много по-качествена дентална помощ. „За повечето от тях голямо предимство е, че тя е лесно достъпна и не се налага да пътуват десетки километри до град Гоце Делчев, за да поддържат зъбния си статус в добро здраве“, посочи още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com