Чуй отвътре как звучи "Чин Чин" в новата книга на Нуша Роянова (СНИМКИ)

855
Чуй отвътре как звучи "Чин Чин" в новата книга на Нуша Роянова (СНИМКИ)
Снимка: издателство „Дъбови листа“

Новата детска книга „Чин Чин“(„Дъбови листа“, 2024)е с авторски илюстрации и текст от българската писателка и художничка – Нуша Роянова, която използва графика и живопис, за да разкаже любопитна история за интуицията, приятелството и вярата в необозримото. Онова вътрешно чувство, което отвежда Чин Чин до непознати земи, докато следва своите усещания.

Сюжетът

Още: Всяко нещо е чудо в „Нощта преди Коледа“ от Холи Хоби и Клемънт Кларк Мур

В далечни, студени планини живее армазилът Гонзалес – голям, тромав и сив. А в слънчева, изпъстрена с цветя и пеперуди долина живее чинталчето Чин Чин. Как и защо те се срещат, как и защо Чин Чин помага на Гонзалес да се сбогува с тъгата, със самотата и сивотата? На какво е способен един приятел?

„Чин Чин“ е увлекателна книга, вдъхновена от напълно измислени същества и истински природни картини, каквито са Побитите камъни край Варна и връх Монблан в Алпите. Макар че е замислена като емоционална история за деца, посланията в нея са толкова космополитни, че ще накарат родителите и учителите да преосмислят своите възприятия за духовните ценности в живота –радостта, благодарността и уважението, доверието и търпението, съчувствието и принадлежността.

Интересна за всички

Още: Новата книга "Татко" от Елен Делфорж и Кантен Гребан поставя началото на кампания в подкрепа на бащинството

„Книгата „Чин Чин“ е за деца, които са на възраст между шест и десет години, но вярвам, че ще бъде интересна и на по-големите, както и на възрастните, защото може да се каже, че посланията в нея имат както философско тълкувание, така и хумористично звучене. В историята ще откриете отговори на въпросите: Какво е интуиция и трябва ли да се вслушвате в нея? Ако сте късметлии и сте родени в „слънчевата долина”, като от малки се радвате на любов и топлина, не дължите ли това чувство на обич и на останалите, израснали без нея?“, споделя Нуша Роянова.

Книга за вярата

„Чин Чин“ е книга за вярата по пътя напред и желанието да помогнеш на друго живо същество, което не прилича на теб. Когато Чин Чин и Гонзалес се срещат, между тях се заражда истинско приятелство, което променя всеки от тях. Различните преживявания в хода на сюжета, както и неочакваните обрати в героите, пресъздадени от Нуша Роянова с творческите похвати на графиката, живописта и словото, превръщат книгата в произведение на изкуството, подходящо за всяка семейна и училищна библиотека.

Историята е наситена с ярки цветове и въздействащи образи, уловени в живописни илюстрации и графични превъплъщения, които ще пренесат читателите в необятния свят на природата, където живеят непознати създания. Малчуганите ще ги срещнат за първи път в книгата „Чин Чин“, като това ще им позволи да развият още повече своите сетива и въображение, увереност и умения за общуване, докато разлистват страниците в голям формат.

Още: "Октомври, Октомври" от Катя Бейлън – нов роман за деца с мечти, диви и свободни

И за смелостта

„Чин Чин“ е книга и за смелостта, и за топлината, и за приключенията, но преди всичко това е книга за приятелството и за неговата безкрайна сила; сила, която може да ни накара дори да полетим“, разказва Бела Чолакова– редактор на книгата.

Посланието „Чуй отвътре“, което историята отправя, насърчава децата и възрастните да се свързват по-често с гласа на сърцето, като вярват на това, което то се опитва да им подскаже. Това се случва с Чин Чин, когато усеща нещо различно в себе си, като не се отказва от него, а тръгва на пътешествие, преодолявайки всяко препятствие, за да открие дълбоката привързаност, която олицетворява доброто и красивото в живота. Както казва Уилям Шеспир: „Приятелят е този, който те познава такъв, какъвто си, разбира къде си бил, приема това, в което си станал и въпреки това нежно ти позволява да растеш.“

С новата книга „Чин Чин“ издателство „Дъбови листа“ започва разговор, посветен на всички деца, родители и учители, които вярват в положителната сила на вътрешния глас и истинското приятелство, като развиват своето въображение чрез хубавите истории в книгите.

Още: "Любов" от Елен Делфорж - книга, (с) която да обичаш

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

За Нуша Роянова

Нуша Роянова е родена през 1969 г. в София. Живее, учи, работи, рисува и пише в различни градове в България и в САЩ. Автор и илюстратор е на поредицата за кученцето Джак, котката Ема и тяхната господарка – деветгодишната Вики. Това са книги по истински събития: и тримата замесени са нейните реално съществуващи домашни любимци! Освен това и на „Жабчето Жо” – историята на жабчето, което на пръв поглед си има всичко – къща, работа, приятели...но си няма „НЕЩОТО” в живота, затова тръгва да го търси. Както и на „А, защо не?” – история, в която се сбъдват мечти, дори и най-щурите: например мечтата на един докер да танцува. В момента Нуша Роянова живее във Варна със съпруга си, който е музикант, порасналата Вики и порасналите котка и куче.

Откъс от „Чин Чин“

„Когато послушаш огънчето в себе си, когато тръгнеш на път, за да намериш някого, когото непременно трябва да срещнеш, когато му помагаш, когато събуждаш обич, когато изграждаш приятелство, то цялата Вселена ти изпраща подаръци. И то най-различни – праща ти сила, смелост, мъдрост, радост, и то толкова много, че направо можеш да полетиш. Можеш да сбъдваш мечтите си, можеш да споделяш радостите си, можеш да сътворяваш песни, стихове, музика, да рисуваш, да танцуваш и да помагаш на свой ред на някого, който се нуждае от теб!“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com