Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това

6418
Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това
Снимка: Вакон

Опитайте специалитета на деня! Задушена боброва опашка с гарнитура от пикантни пържени тарантули.

За да оцелеете в дивата природа, е необходимо да импровизирате, и то доста. И ако някой знае как да го прави, то това е Беър Грилс – безизходицата е принуждавала екстремния авантюрист да се храни с някои особено нелицеприятни храни, като например стомашното съдържание на току-що убито животно или пък алигаторски крака на скара. Това обаче не е никак учудващо, тъй като търсенето на храна в първобитни условия може да бъде едно от най-големите предизвикателства. Суровата действителност на оцеляването налага по-различно разбиране за храната, която вече не е въпрос на вкус, а жизненоважно гориво за грандиозния сблъсък с Майката Природа.

В книгата си „Екстремна храна“ Беър Грилс ще събуди у вас зова на дивото и ще ви даде безценни уроци за набавяне и приготвяне на храна сред природата, които някой ден могат да спасят живота ви. Този изключително ценен наръчник е подходящ както за начинаещи ентусиасти, така и за опитни приключенци, които желаят да задълбочат бушкрафт познанията си. Написано достъпно и находчиво, ръководството съдържа полезна и разнообразна информация, като:

Златните правила на Беър за събиране на диви растения.

Възходът на свръхчовека: Невероятно изследване на свръхчовешките постижения

Предговор: Причините за състоянието на „поток“ Тази книга описва невъзможното, като започва с невидимото. През последните ...

Универсален тест за ядливост.

Съвети при натравяне.

Как да филтрирате вода.

Как да ловите, убивате и приготвяте диви животни, насекоми, земноводни, крокодили и змии.

Как да консервирате плячката.

"Възходът на свръхчовека": Тази книга описва невъзможното

Внимание: „Възходът на свръхчовека“ може да предизвика анормално поведение – още на първата страница ще ви изпълни не...

Как да наточите ножа си с гъба и да си сготвите супа от катерица.

„Екстремна храна“ ще промени не само начина, по който гледате на храната, но и ще ви мотивира да намирате изход там, където другите се отказват да продължат.

Познаван и обичан от милиони, Беър Грилс е въплъщение на несъкрушимия авантюристичен дух. Екстремният приключенец носи званията „главен скаут“ на Английската асоциация и „почетен лейтенант“ в Кралския флот, защото може да оцелява в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат. Беър е автор на над десет книги и водещ на популярната документална поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“. Неговите най-нови телевизионни предавания са „Дивото зове“, в което Беър поставя световни знаменитости пред разнообразни екстремни предизвикателства, и реалити експериментът по оцеляване „Островът на 13-те“. Освен това Беър продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдалечените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителност за деца.

Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com