"Ентусиаст" представя: Франт. Котаракът Франт.

2108
"Ентусиаст" представя: Франт. Котаракът Франт.
Снимка: Издателство "Енстусиаст"

"Котаракът Франт и загадъчният остров" е мултимедийна книга за деца от Иван Раденков

Благороден неблагодарник и възпитан калпазанин; шампион на карти, пропилял графската си титла заради една обещаваща ръка на бридж; златен медалист по танцова фехтовка; разточителен кавалер и непоправим мечтател. Това е Франт, Котаракът Франт – героят от едноименната музикална илюстрована книга на писателя и виден котарак по душа Иван Раденков.

"(С)Хвани го, ако можеш" – необходимото четиво за всяка жена, която търси любовта

Любовният гуру на звездите Матю Хъси разкрива в книга тайните на мъжкия мозък В навечерието на „Св. Валентин“ Матю Хъси &n...

„Котаракът Франт и загадъчният остров“, най-новото заглавие в колекцията с издания за деца на „Ентусиаст“, проследява историята на група чудаци, които преодоляват различията си, за да постигнат една обща цел – да разгадаят мистерията на тайнствения остров и да освободят неговите обитатели. Освен увлекателен разказ за далечни пътешествия и вълнуващи приключения, книгата съдържа авторските илюстрации от проф. Виктор Паунов и диск с 14 детски песни и техните инструментали. Музиката е написана от група „Неутрино Рейс“ и е изпълнена от Вокално-театрална формация „Врабчета“ и Иван Раденков.

В главно действащо лице се превръща един котарак с бохемска душа и аристократично потекло. Франт е познавач и ценител на изтънчената кухня и кулинарните шедьоври, изискан и добре облечен кавалер, който обаче няма пукната пара в джоба си. Ето защо често му се налага да преспива по пейките в парка или да подлага на изпит гостоприемството, изпросено благодарение на нетрайните му приятелства, скрепени с много вино и танци.

Един ден, докато се разхожда безгрижно по френското крайбрежие, Франт намира заровено в пясъка писмо в бутилка от лимонада. В размития текст Котаракът открива зов за помощ от благородна котка, попаднала в капана на загадъчен остров. Решен да стигне до нея, Франт загърбва идиличното си ежедневие и се отправя на героична спасителна мисия. За щастие в това храбро начинание му помагат група необикновени особи – Роял Крокадайл, придворният крокодил на краля; капитан Едно-Две, който брои, когато стане напечено; професорът по топография, измервател на хоризонти и специалист по морската фауна Рак фон Бонфон. И Прумти, който, разбира се, е прумптикламатор рапидус или морски дрожд, по-известен в цирковите среди като „съществото, което казва „прумпт“, двугодишен екземпляр, трети разряд акробат, с трицилиндров турбокомпресор.

Книгата вече предизвика десетки положителни рецензии, една от които е на самия професор-доктор Рак фон Бонфон. Ето какво споделя той: „Прочетох книгата с интерес и на един дъх (вероятно защото бях под вода и бях поел дълбоко дъх). Въпреки че не бих я категоризирал като научно четиво, каквото бих предпочел, книжката представя нелошо хрониката на нашите приключения в онези паметни дни. В тази връзка бих я препоръчал на всеки, който има време за губене.“

"Рафаел" – Първият документално-исторически роман за Българския холокост

История за възхода и краха на най-знатната еврейска фамилия в началото на миналия век. История, в която жаждата за надмощие и политичес...

Писателят Иван Раденков е горд баща на две палави момчета, които са неизчерпаемият му източник на вдъхновение.

Способен е да превърне всеки аспект на живота в игра и да покори сърцето на всяко малко и голямо дете с историите си.

Винаги търси нови начини да съчетае седемте изкуства и в тази връзка книжките му понякога имат и картинки, и музика (за справка виж поредиците „Книги за татковци“ и „Истории от големия двор“).

Котаракът Франт е първият герой, който успя да убеди Иван да адаптира историята му и в музикална пиеса. В крайна сметка и двамата останаха доволни от решението.

Защото срещата ни може да те убие

„Защото никога няма да се срещнем“ е загадъчното заглавие на епистоларния янг адълт роман, с който Лия Томас дебютира на кн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги