"Факторът Чърчил" - Как един човек промени историята

9756
"Факторът Чърчил" - Как един човек промени историята
Снимка: Хермес

Борис Джонсън е кмет на Лондон от 2008 г. Преди това той е бил главен редактор на Spectator и член на Парламента. Борис Джонсън също се е изявявал като „министър в сянка“ на културата и на висшето образование. Автор е няколко книги, сред които „Духът на Лондон“, „Мечта за Рим“. Книгата му „Факторът Чърчил“ е бестселър и се радва на огромен интерес както във Великобритания, така и в редица държави по света.

Борис Джонсън е един от най-харизматичните и популярни британски политици, известен със своята ексцентричност, работоспособност и ораторска дарба. Но дотук приликите му с Чърчил не спират. И той е работил като журналист и е плодовит писател като своя велик предшественик. Може би именно той е човекът, който най-добре може да оцени и представи пред широката публика качествата, които изграждат великия лидер. А нима има по-добър пример от Чърчил за това, че истински великите хора наистина могат да променят историята...

На 8 октомври излиза новият роман на Владимир Зарев "Орлов мост"

След огромния успех на романите „Разруха“, „Светове“ и „Лето 1850“, ИК „Хермес“ има удо...

Борис Джонсън прави задълбочен и много интересен обзор на характера и политиката на Уинстън Чърчил. Книгата не следва живота му в хронологическа последователност, а е обособена тематично: Чърчил като човек на словото, политик, съпруг, реформатор, главнокомандващ и т.н. Написана увлекателно, книгата е едно интригуващо пътешествие в живота на един от най-великите лидери на ХХ век.

Това е книга за един от най-големите политици не само на миналия век, но и на всички времена – Уинстън Чърчил. Авторът рисува пъстър портрет на този велик мъж, отсявайки фактите от митовете. Книгата разглежда различни аспекти на неговата колоритна личност: противоречивите му мнения, заразителната му дързост, завладяващото сладкодумие, несравнимата стратегическа мисъл, дълбоката му човечност.

Чърчил е известен с безстрашието си на бойното поле въпреки ненавистта си към унищоженията на войната. Той е блестящ журналист, велик оратор и носител на Нобелова награда за литература. Легендарна е способността му да съчетава обилното хапване и пийване с почти нечовешка работоспособност. Откритостта му за нови идеи го прави пионер в различни области: здравеопазване, образование, социално подпомагане... макар до края на живота си да остава „политически некоректен“.

Но преди всичко, пише Борис Джонсън: Чърчил е живото доказателство и звучният шамар в лицето на всички, които смятат, че историята е просто разказ за развитието на някакви огромни и безлични икономически сили.

На 8 октомври излиза ново заглавие от серията "Клуб Класика" – "Време да се живее и време да се мре"

На 8 октомври излиза ново заглавие от серията „Клуб Класика“ – „Време да се живее и време да се мре“ на Е...

Факторът Чърчил е книга, която би доставила удоволствие не само на онези, които се интересуват от история, а и на всеки, който би искал да научи какви качества изграждат великия лидер.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги