Излиза книгата, вдъхновила „Улицата на кошмарите“ на режисьора Гийермо дел Торо

2943
Излиза книгата, вдъхновила „Улицата на кошмарите“ на режисьора Гийермо дел Торо
Снимка: Издателство "Сиела"

„Улицата на кошмарите“ от Уилям Линдзи Грешам е забравена американска класика от ерата на Голямата депресия.

„Улицата на кошмарите“ – трилърът с психологически и ноар елементи от режисьора Гийермо дел Торо с участието на Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара и Уилям Дефо завладява едновременно филмовия екран и книжния пазар.

Едноименният роман от Уилям Линдзи Грешам, вдъхновил дългоочакваното киносъбитие, eзабравена американска класика от ерата на Голямата депресия.Изтъкан от мистика и манипулация, сюжетът ни отвежда на зловещо пътешествие в най-мрачните кътчета на човешкото съзнание, където дебнат неподозирани ужаси.

Стантън Карлайл изкарва прехраната си като общ работник в пътуващ цирк, където най-различни магьосници, фокусници, екстрасенси и обикновени шарлатани разиграват шантавите си номера пред екзалтираната публика. Eдна от главните атракции на карнавалаe Дивака – пропаднал пияница, готов да загърби всичко човешко за следващата бутилка алкохол. Докато наблюдава падението му, младият мъж си обещава никога да не изпада до неговото положение.

Умен, ловък и амбициозен, Стан бързо овладява тънкостите на цирковия занаяти осъзнава, че най-голямото му предимство е не толкова в бързите ръце, a в чаровната усмивка и умението да запленява вниманието на тълпата, да разпознава и манипулира емоциите им. Скоро гордостта му започва да расте, а с нея и жаждата да бъде нещо повече от поредния карнавален номер. Когато среща Моли, красива, но лабилна жена, Стан вижда възможност да напусне цирка и да осъществи най-голямото си желание – да бъде на върха на шоубизнеса.

Умението на Стан да омайва публиката със своя чар и харизма бързо му създава репутацията на могъщ медиум, способен да чете умовете на хората, истинска атракция за нощния живот на големия град. Но Стан иска още и още и скоро шоуто се превръща в поредица от все по-големи и сложи измами и схеми за печелене на пари, които се възползват от слабостите на скучаещите богаташи.

Но колкото и да се опитва, Стан не може да избяга от демоните на миналото си. Изкуството да заблуждаваш хората си има цена и колкото по-добре се справяш, толкова по-висока е тя.

"Пънк 57" от Пенелъпи Дъглас - еротичният роман, който завладя света

Американската авторка на романтични бестселъри се появява за пръв път на български език със завладяващ роман за истинската любов. По к...

Грешам вплита мистичното в структурата на романа си, използвайки картите Таро. Всяка глава носи името на някоя от картите в колодата и предвещава неизбежното падение на покварените му персонажи.

„Улицата на кошмарите“ се спуска до най-порочните дълбини на съзнанието и изследва пропастта, в която хората са готови да скочат, за да оцелеят. Мрачен и кинематографичен, романът разказва за опустошителната сила на съдбата, която раздава своя смъртен жребий без оправдание и без причина.

 

 

 

Новата книга с рецепти на Йоли носи магията на празниците

Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-обичаните и усмихнати лица на родната кулинарна сцена. Нейната най-голяма стр...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com