Излиза "Пътуване в миналото и други новели" на Стефан Цвайг

1170
Излиза "Пътуване в миналото и други новели" на Стефан Цвайг
Снимка: издателство "Колибри"

На 15 юли излиза великолепен сборник с новели, дело на вещия познавач на човешките страсти Стефан Цвайг.

„ПЪТУВАНЕ В МИНАЛОТО и други новели“ (превод: Жанина Драгостинова, 272 стр., цена: 16 лв.) обхваща седем новели, пет от които излизат за първи път на български език, а „Скарлатина“ и „Неподозирано запознанство с един занаят“ са в нов превод. В цялостния си вид новелата „Пътуване в миналото“ е издадена за първи път през 1987 г. в Германия, а преводът ѝ във Франция предизвиква истински фурор. Сюжетът служи за основа на филма „Обещание“ (2013) на френския режисьор Патрис Льоконт. Сборникът предлага безкомпромисна селекция от творби, която доказва, че само писател с необикновена чувствителност може да ни накара да съпреживеем чувствата на героите му като наши лични.

Излиза "Хотели. Трета стая" - трета книга от еротичната поредица на Ема Марс

Най-жаркият летен месец отново ни връща към Анабел и нейните чувствени преживявания - на 8 юли (петък) излиза от печат „Хотели....

Стефан Цвайг е роден през 1881 г., учи в университетите на Берлин и Виена и се посвещава на перото, за да се превърне в гениален хроникьор и свидетел на една историческа епоха, раздирана от трагедии. Любим на няколко поколения новелист, биограф, есеист и поет, Стефан Цвайг създава внушително, неортодоксално творчество, ужасено от бездните на човешката лудост и обвеяно от носталгия по един по-топъл и безметежен свят. Авторът на „Нетърпеливо сърце“ и на блестящи биографични романи като „Мария Стюарт”, „Мария Антоанета” и „Триумф и трагедия на Еразъм Ротердамски“ се самоубива заедно със съпругата си Лоте в Бразилия на 22 февруари, 1942 година. Същият човек ни завеща прозрението, че само моментите на криза имат значение в историята на един живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги