На 6 юни излиза второ българско издание на бестселъра "Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието"

1703
На 6 юни излиза второ българско издание на бестселъра "Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието"

На 6 юни излиза второ българско издание на бестселъра „Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието “, дело на изтъкнатия френски психотерапевт Мари-Франс Иригоайен.

„Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието“ (превод: Росица Ташева, 232 стр., цена: 14 лв.) напомня, че всяка дума, всяка интонация, всеки намек в общуването на двама души е от значение. Отделно взети, подробности¬те изглеждат безобидни, но съвкупността им понякога ги прави разрушителни. Моралният тормоз може да съществува в двойката, семейството, бизнес организацията и във всяка общност. Той често се подценява, нерядко дори създава впечатление, че тормозеният „си го заслужава”. А истината е, че думите могат да дестабилизират, да манипулират, да съсипват… и да убиват. В какво точно се състои моралният тормоз, до какви средства прибягва „перверзният”, какво изпитва жертвата и как да се защити – на тези въпроси дава отговор настоящата книга, посрещната с изключителен интерес във Франция и eвропeйските страни, включително и в България.

Убиецът Андерш на Юнас Юнасон вече върлува из страната

Вече близо седмица из страната върлува убиец. Не какъв да е, а героят на Юнас Юнасон – Убиецът Андерш. На всичкото отгоре не е и...

Мари-Франс Иригоайен е доктор по медицина, психиатър, психоаналитик, семеен психотерапевт. Автор е и на книгите „Жени под влияние” и „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието“, преведени на 24 езика, в това число и на български. Професионалните интереси на Иригоайен са насочени основно към механизмите на агресивното поведение, психическия и физическия тормоз. Според нея затруднението, което изпитват малтретираните жени, когато следва да напуснат агресивните си съпрузи, може да бъде разбрано единствено ако се вземат предвид положението на жените в съответното общество и отношенията на подчинение/доминиране, които им биват налагани.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги