Нова книга от поредицата Мистерии с Агата Кристи излиза на 8 септември

9544
Нова книга от поредицата Мистерии с Агата Кристи излиза на 8 септември
Снимка: Издателска къща "Хермес"

Отбелязваме 130 години от рождението на Агата Кристи с нов роман, в който тя е главен герой

На 15 септември се навършват 130 години от рождението на Агата Мери Клариса Кристи. Английската писателка е автор на множество криминални разкази, повести, романи и драми. Нейните герои госпожица Марпъл, господин Куин, полковник Рейс, Паркър Пайн и разбира се, белгиецът Еркюл Поаро, са любими персонажи на поколения читатели.

Излезе "Да се срещнем във Венеция" от Барбара Ханей

Една година след трагичната загуба на съпруга си Дейзи кани трите им пораснали деца на почивка във Венеция. Ще бъде отново както преди ...

По случай годишнината ИК „Хермес“ ще зарадва почитателите й с нов роман от поредицата „Мистерии с Агата Кристи“, в който обичаната писателка се оказва главен герой във вълнуващо разследване.

Поредицата е дело на журналиста и писател Андрю Уилсън. Той е носител на множество награди. Работил е в различни вестници и списания, сред които са Sunday Times, Observer, Daily Mail, Evening Standard, Independent, Smithsonian и Washington Post.

За първата книга „Талант за убийство“ Уилсън черпи вдъхновение от интересен период от живота на Агата Кристи – нейното изчезване през зимата на 1926 г. В романа си писателят предлага един алтернативен сценарий за разплитането на тази мистерия.

В „Друг вид зло“ Кристи влиза в ролята на детектив с много важна мисия. Интригуващият сюжет носи белезите на класическата криминална литература и със сигурност ще се хареса на почитателите на жанра и на стила на Агата Кристи, който Уилсън се опитва да възроди.

Излезе "Наръчник по рисуване на портрети"

На портрета не просто виждаме чертите на човека, а можем да разберем и много за неговия характер, настроение или предпочитания. В минал...

През януари 1927 г. известната авторка на криминални романи Агата Кристи се отправя на пътешествие до Канарските острови. Идеята е да си отдъхне от напрежението покрай скандала с тайнственото й изчезване месец по-рано.

Това, което никой не знае обаче, е, че госпожа Кристи е натоварена със секретна мисия от британските разузнавателни служби. Нейният близък приятел – агентът Джон Дейвисън, има нужда от помощта й при разкриването на убиеца на негов колега. Главният заподозрян е Джерард Гренвил – известен окултист и познавач на всички колкото красиви, толкова и отровни растения на остров Тенерифе.

Мистериите обаче започват още на парахода: пред очите на Агата една млада жена се хвърля от борда и намира смъртта си в студените води на океана. Не след дълго около това наглед очевидно самоубийство възникват въпроси. Въпроси за връзки с вече извършени престъпления и – още по-страшно – предстоящи.

Агата Кристи е по следите на мрачна тайна, която застрашава живота й. Нищо не е такова, каквото изглежда. Злото има много лица...

Очаквайте нов романтичен съспенс от Джейн Ан Кренц

Джак Ланкастър е консултант към ФБР. Винаги са го привличали най-заплетените и неразрешени случаи. Оцелял при пожар като дете, той е об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги