Романтика сред стари книги в книжарничката на Хюго

2715
Романтика сред стари книги в книжарничката на Хюго
Снимка: Кръгозор

Представете си, че кореспонденцията от филма „Имате поща” се водеше на страниците на книга. Романтичните бележки между двама непознати, написани между страниците на „Любовникът на лейди Чатърли“, стоят в основата на романа „Всичко започна в книжарничката на Хюго” от Шели Кинг.

34-годишната Маги Дюпре наскоро е „напуснала принудително работното си място” в стартъп компания в Силициевата долина. Докато чака да се появи следващата голяма възможност, тя прекарва дните си в уютната книжарничка за стари книги „Водното конче” в компанията на собственика Хюго и на ексцентричните му клиенти. Един ден Маги намира старо издание на романа „Любовникът на лейди Чатърли“ с бележки по полетата, които са си разменяли двама непознати – Катрин и Хенри.

Вторият роман на YouTube сензацията Zoella вече на български език

Възможно ли е световноизвестен влогър да е и световноизвестен писател? Да и пример за това е Зоуи Съг, позната още като Zoella, която у...

Впечатлена от изключителната нежност, страст и финес в тяхната кореспонденция, тя решава да я разгласи, за да привлече клиенти за „Водното конче“. Когато тази необичайно романтична история се разчува, книжарничката се пълни с хора и всеки иска да разбере какво се е случило с двамата влюбени.

Докато Маги лист по лист подрежда историята на една любов, открива романтика, която липсва в съвременния свят, и разбира истини за себе, които променят живота й.

„Всичко започна в книжарничката на Хюго” среща чара на ретрото с модерните технологии и е дар за тези, които вярват в магията на книжарниците… и в силата на книгите.

Именно страстта на Шели Кинг да открива неща в старите книги и една неловка ситуация са нейното вдъхновение за романа й. Авторката е израснала в малко градче в Южна Каролина, където не е имало книжарница. Вземала е всичките си книги от библиотеката и аптеката. Когато е на 15-годишна възраст Кинг посещава заедно с майка си книжарница за стари книги в Монтана. Очарована от мястото, тя прекарва много време в разглеждане и избор на книги. Спира се на „Избрани писма на Ърнест Хемингуей”. Отваряйки книгата обаче, тя вижда написан текст върху вътрешната страна на крилцето. Писмо на баща, който пътува из Африка, до сина му. Кинг не купува изданието, но дълго си спомня тази случка и постепенно страстта й да намира неща между страниците на стари книги се разпалва.

Пеганизъм – новият хранителен режим, завладял Холивуд

Докато доскоро в Холивуд беше хит палео диетата, а Бионсе и Джей Ло възхваляваха веган режимите си, то вече е време всички да се пригот...

Години по-късно, когато е на 32, Шели Кинг попада в страхотна книжарница за стари книги в Сиатъл. И там намирам „Избрани писма на Ърнест Хемингуей”. Спомняйки си за случката й като тийнейджър, тя с трепет отваря книгата и… там отново вижда същото писмо. Първоначалното й вълнение бързо е помрачено. Вече по-зряла, с диплома по английска литература, изчела всичко на Хемингуей, на Кинг й става ясно, че това не е писмо на някой случаен човек, а репродукция на писмо, което Хемингуей е изпратил на сина си. И този текст е бил отпечатан на вътрешната страна на крилцето като украса.

Авторката осъзнава каква грешка е направила като малка, но въпреки неудобството, тя не се срамува да споделя случката, тъй като именно тя е пробудила страстта й да търси и намира послания в стари книги. История, която я вдъхновява за романа „Всичко запозна в книжарничката на Хюго”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com