Романът на най-известната английска влогърка вече и у нас

6754
Романът на най-известната английска влогърка вече и у нас
Снимка: Кръгозор

Влогърството набира голяма популярност не само по света, но и у нас, а издаването на книги, написани от известни влогъри, се превръща в световна тенденция в книгоиздаването.

На 26 октомври в България излезе първата книга на чуждестранен влогър. „Girl Online и рокбожественярското момче от Бруклин” е дебютният роман на YouTube сензацията Зоуи Съг, или както всички я познават - Zoella. Тя става световноизвестна с видеоклипове си, в които дава съвети за мода и красота. В момента YouTube каналът й има над 9 милиона последователи, а в Twitter я следят над 3 милиона човека.

Откъс от "Магазинчето на мечтите"

Глава Първа   Когато случайни купувачи влязат погрешка в малкото магазинче за дрехи, те обикновено си излизат, без да купят нищо...

С първата си книга Зоуи Съг постига огромен успех. След като излиза в края на миналата година, „Girl Online” се изстрелва на 1-во място в Amazon само за една нощ и се превръща в най-продавания дебютен роман на всички времена, като в Англия за първата седмица продажбите му надминават тези на „Петдесет нюанса сиво”, „Шифърът на Леонардо” и „Хари Потър”. До момента правата на книгата са продадени в над 40 държави.

Романът е за 16-годишната Пени Потър, която създава блога си „Girl Online”. В него тя анонимно споделя всичко, за което момичетата се тревожат.

Когато родителите й заминават за няколко дена за Ню Йорк, тя тръгва с тях с нежелание, без да подозира, че там ще срещне Ноа – рокбожественярското момче от Бруклин...

Написана с чувство за хумор, книгата засяга характерните теми за тийнейджърския живот като отношенията в училище и със семейството, за приятелството и любовта, за споделянето в интернет. Успява по ненатрапчив начин да отправи важно послание към подрастващите – да имат куража да бъдат себе си не само във виртуалния, но и в реалния свят. Героинята в романа преживява паникатаки – проблем, който е масово срещан в последно време при младите хора. Самата Зоела също страда от пристъпи на тревожност, с които се опитва да се справи.

Мена ван Праг: Романът "Магазинчето на мечтите" е вдъхновен от майстори на кубинска пури

Мена ван Праг е писател и консултант по творческо писане. Романът й „Магазинчето на мечтите” излиза у нас от ИК „Кръг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги