50 кг плоча се откърти от фасадата на община Благоевград

3595
50 кг плоча се откърти от фасадата на община Благоевград

Тежка над 50 кг мраморна плоча се откърти и падна тази сутрин от фасадата на общината в Благоевград, за щастие няма пострадали, предаде БГНЕС.

За инцидента са "виновни" вятърът и транспарант, окачен върху фасадата на общината за 24 май, който е и празник на града. По обяд на 24 май от покрива на общината бяха спуснати два огромни транспаранта, които бяха застопорени в долния си край за ръба на балкона на първия етаж.

Петима души са загинали и 45 са ранени при срутването в Тайланд на висящ мост в река

Петима души са загинали, един е изчезнал и 45 са ранени при рухването на висящ мост в провинция Аютая, на 60 км от столицата Банкок съо...

Тази сутрин поривистият вятър, който духа в града, издул платното с изобразени на него книги. От напора на вятъра транспарантът просто изтръгнал поставената хоризонтално на ръба на балкона плоча. Тя полетяла надолу, ударила намиращия се на около 3 метра по-надолу ръб пак от същите плочи, отскочила и паднала, без да се разбие върху стълбите пред общината. За щастие по време на инцидента по тях не е минавал никой. Плочата е с размери 30/80/10 см, тежестта й е над 50 килограма.

Тя е толкова здрава, че след падане от 7-8 метра от нея се откъртило само една парче с големината на цигарена кутия. След инцидента, към 11 часа тази сутрин ъгълът на общината бе отцепен с предупредителна лента. Сградата на общината е строена през 1987 г. за посещението на Дипломатическия корпус, много от поставените плочи са напукани и изкривени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com