Малта: Има фалшиви тамплиерски организации в България

7534
Малта: Има фалшиви тамплиерски организации в България

По повод проведена вчера в Италия полицейска операция срещу мними представители на Малтийския орден, които предлагали титли и звания срещу нелегално имигриране, посолството на Малта в България разпространи изявление, в което предупреждава за съществуването на подобни фалшиви тайни общества и у нас, съобщи БТВ.

Според информацията на италианските медии в операцията в четири провинции на „Ботуша” във вторник са били задържани девет души, свързани с организирана група продаваща титли и други мними привилегии от името на Малтийския орден в замяна на гарантиране на нелегална имиграция в Италия.

Руските мюсюлмани: Свещениците са пияни хулигани

Първият зам-председател на Съвета на мюфтиите в Русия Дамир Мухетдинов критикува рязко Руската православна църква заради пиянство, ши...

„Посолството на Суверенния Малтийски орден в Република България използва случая, за да осведоми, че за съжаление и в България има лица подвизаващи се като представители на мними „Малтийски ордени“ и „Малтийски рицари“, се казва в официалното комюнике на дипломатическата мисия в София.

Според комюникето подобни фалшиви организации, действащи от името на Малтийския орден, оперират на територията на България и посолството вече е уведомило „компетентните български власти” и приканва „от добри чувства” всеки, който е бил измамен от подобни лица да уведоми незабавно съответните органи.

Международните наблюдатели припомнят, че концепцията за „тайни общества”, които приемат влиятелни и материално обезпечени членове е традиционно близка по държавите от пост-комунистическа Източна Европа последните 20+ години.

Само в България за последните две десетилетия оперират „филиали” на всякакъв вид ротарианци, различни „архитектурни” или не франкмасонски ложи и от няколко години български орден на тамплиерите.

Скандалът в БПЦ стигна до Ватикана

Дядовците от Българския Свети Синод могат са се гордеят с много неща. На първо място, че са единствените сред всички православни църкви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com