X
 
 

На първа инстанция: Бивш пиар осъди БАН заради българското малцинство в Албания

1887 0
На първа инстанция: Бивш пиар осъди БАН заради българското малцинство в Албания
Снимка: Facebook
Бившият пиар на БАН и на район "Младост" д-р Петър Кърджилов успя да осъди на първа инстанция Института за етнология и фолкористика с Етнографски музей (ИЕФЕМ) при БАН, става ясно от решение № 503749 на Софийския районен съд (СРС).

Кърджилов осъди института заради дисциплинарно наказание "забележка", наложено му от директора на ИЕФЕМ. А причината за наказанието е пиар съобщението, написано от Кърджилов, относно признаването на българското малцинство в Албания. В него той критикува правителството в приписване на заслуги за признаване на българското малцинство в Албания, без да отчете приноса на учени от БАН.

Бившият пиар на "Младост" поиска от новия кмет да се съобрази с предишна заповед и да го назначи за зам.-кмет

Писмо до настоящия кмет на район „Младост“ арх. Румен Русев е изпратил бившият пиар на общината Петър Кърджилов. С него той...

В мотивите по съдебното решение е записано, че дисциплинарното наказание е наложено, защото Кърджилов е пуснал пиар съобщението без да го съгласува с директора на ИЕФЕМ, но съдът не намира това за меродавно основание, тъй като "работодателят не е създал определена процедура по съгласуване и одобрение на съдържанието на съобщенията до медиите и че дори в повечето случаи съобщенията не са били съгласувани с директора преди тяхното публикуване, а по-скоро са били съгласуване с колегите, отговарящи за съответната област, която касае съобщението".

"Истината, както вече знаете, е, че директорът получи обаждане от председателя на БАН акад. Ревалски, на когото пък се е обадил лично Борисов да му държи сметка и да нареди да бъда уволнен", коментира Кърджилов съдебното решение в личния си профил във Facebook.

Сега, на първа инстанция Кърджилов печели спора с БАН, като съдът постановява ИЕФЕМ да плати на бившия пиар 520 лева разноски по делото и 50 лева държавна такса на СРС. Решението може да се обжалва пред Софийски градски съд в двуседмичен срок от връчване на препис на страните.

Иванчева назначи пиара на "Младост" за заместник-кмет

Задържаната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е назначила за зам.-кмет пиара на общината Петър Кърджилов. Това ка...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители