Не посягай на децата!

14424
Не посягай на децата!

Днес от 19.00 часа пред Народния театър "Иван Вазов" председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ Калин Каменов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият кампанията "Не посягай на децата!".

Инициативата се провежда за втора поредна година във връзка с Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Участие в каузата ще вземат Поли Генова, Маги Джанаварова, Декстър, "VOICE OF BOYS", Dj DIASS, Donna, Pavell, Luben&Ned. По време на концерта ще бъде направена премиера на късометражни филми, показващи различните форми на агресия над деца.

Ще бъдат презентирани и художествени фотографии на известни български личности и техните малчугани. Целта на тези материали е да се привлече общественото внимание върху проблема с физическото и психическо насилие и принудителните дисциплинарни мерки, накърняващи достойнството на подрастващите.

От 10 до 20 часа експерти от ДАЗД и различни неправителствени организации ще консултират гражданите по въпросите за защита и превенция на насилието върху деца в информационни шатри пред Народния театър "Иван Вазов".

Международният ден за защита на децата, жертви на агресия, се отбелязва на 4 юни от 1983 година по решение на Общото събрание на ООН.

Генералното консулство: Българите да избягват проблемните райони в Истанбул

Във връзка с продължаващите протести в Турция, Българското Генерално консулство в Истанбул препоръчва на българските граждани, посещава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com