Орешарски: Кабинетът не е обвързан с олигархията

9158
Орешарски: Кабинетът не е обвързан с олигархията

Човек трябва да гледа работата си, отговорностите си и да даде всичко от себе си като министър-председател. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в сутрешния блок на БНТ.

Попитан дали се притеснява от протестиращите пред Народното събрание срещу новото правителство, Орешарски каза: "Обществото ни се намира в състояние на напреднал дезинтегритет. Трябва да работим за по-голям интегритет и да стопираме набиращото сила разединение, защото то не води до никъде. Мисля, че хората от улицата не могат да се възприемат нито като опозиция, нито като съратници - те представляват най-активните части от нашето общество, с които трябва да се води диалог".

Той посочи, че една от най-важните задачи на новото Министерство на инвестиционното проектиране ще бъде да координира работата по важни за страната проекти. Премиерът оправда номинацията на замесения в "Дюнигейт" арх. Калин Тихолов с малкото време, което е имал за разговори, като подчерта, че към професионалните качества на Тихолов не е имало критики.

"Политическата отговорност за кабинета се носи от политическите сили, които подкрепят кабинета. Вината за евентуални грешки ще носят отделни министри, както и самият премиер. В кабинета има и по-ярки политици, има и експерти, които са доста напред в своята професионална гилдия", каза Орешарски.

Той отрече кабинетът да е обвързан с олигархични кръгове. "За мен е важно да няма такива обвързаности и да се действа в името на общите цели. Ако тръгнем да отхвърляме хора, само защото на някакъв етап от живота си са работили в дадена частна компания, няма да намерим хора, или трябва да са такива, които току-що са станали от студентската скамейка".

Кабинетът "Орешарски" пое властта

Служебното правителство предаде властта на кабинета на Пламен Орешарски и новоизбраните министри. Това се случи на церемония в Гранит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com