Осигуровките на работещите няма да пострадат, казва НАП

6673
Осигуровките на работещите няма да пострадат, казва НАП

Единната данъчно-осигурителна сметка няма да засегне осигурителните права на наетите по трудово правоотношение, заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров, предаде БГНЕС.

След въвеждането на единната данъчна сметка от 1 януари 2013 година бизнесът ще плаща данъчно-осигурителните си задължения само с едно платежно нареждане. По този начин наведнъж фирмите ще превеждат както данъчните си задължения, така и осигуровките на техните служители.

След като преводът постъпи по сметката на НАП парите автоматично ще се разпределят, като първо ще се погасят най-старите задължения. Това означава, че може да се стигне до ситуации, в които парите за осигуровки на работещите да отидат за погасяването на по-стари задължения към приходната агенция. От НАП обясняват, че това няма да създаде проблеми за наетите по трудово правоотношение, тъй като се изисква осигуровките да са декларирани, но не е задължително да са платени, за да бъдат отчетени.

С отделно платежно нареждане ще се превеждат само парите за допълнителното задължително пенсионно осигуряване, тъй като това са лични вноски на работещите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com