Осман Октай: Пеевски е отмъщението на Доган

20292
Осман Октай: Пеевски е отмъщението на Доган

Делян Пеевски е отмъщението на Ахмед Доган. Това заяви пред bTV Осман Октай – бившата дясна ръка на пожизнения председател на ДПС. По думите му Доган неведнъж е казвал „След мен потоп”.

„Отмъщението „Пеевски” е на Ахмед Доган към създателите му, които го накараха по унизителен начин да слезе от политическата сцена. Страхувам се от целта на това отмъщение”, заяви Осман Октай. „ДПС налагат своите кадри по дразнещ за обществеността и за БСП начин. Ако искаш да промениш образа на ДПС, една година трябва да си по-нисък от тревата, което въобще не стана”, смята той.

„През 2001 г. аз бях председател на предизборния щаб на ДПС. Имаше много скандали около листите. Доган водеше само тази в Добрич. За първи път представители на групировките попаднаха в листите”, разказа Октай.

Протестиращите възмутени от депутата Монов, искат оставката на кабинета

Протестиращи продължават да се събират пред президентството, съобщава „Фокус”. Протестиращите са разделени на групички, но ...

„Когато се конструираше това управление, клуб „Възраждане” влезе в съвета за икономическо развитие. (бел.ред.- в бизнес клуба членуват хора като Васил Божков, Илия Павлов, Петър Манджуков, Емил Кюлев и Радосвет Радев). Така стартира правителството на групировките, започна мафиотизирането на държавата. Доган еднолично кадруваше”, каза още бившият депутат от ДПС Осман Октай.

„Той каза: Аз разпускам всички структури на партията, аз ще кадрувам, аз ще правя правителство”, припомни си бившият най-доверен човек на Доган. „Вие ли ще кадрувате или Илия Павлов”, попитал го Октай.

„Тогава започна напрежението. Когато клуб „Възраждане” влезе в правителството, хвърлих оставка като зам.-председател”, каза Октай. Той заяви, че не познава лично Делян Пеевски, който има снимка като тийнейджър заедно с Илия Павлов, но не съжалява, че е пропуснал това познанство.

По думите на Октай Максим Димов (бел.ред.- Известен като бизнесмен „приватизатор“ и „ковчежник“ на НДСВ) бил човекът, който уредил Ирена Кръстева (майката на Делян Пеевски) да стане шеф на тотото. „Пак чрез него Пеевски стана следовател”, разказа още Октай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com