От ДПС като по команда отчитат в декларациите си различни видове заеми

2009
От ДПС като по команда отчитат в декларациите си различни видове заеми
Снимка: БГНЕС

Народните представители от Движението за права и свободи (ДПС) усилено вписват банкови заеми в декларациите си за конфликт на интереси през последните няколко месеца, показва справка в електронния регистър на Народното събрание.

Най-голямо раздвижване в съдържанието е налице в декларациите на депутата бизнесмен Делян Пеевски. На 27 май той е заявил, че е продал собствеността си в "НСН инвестмънт", "Био уотър" и "Био уотър инвестмънтс", като няколко дни преди това е вписал, че придобива дялове от тях. Според публикациите в медиите дружествата вече са собственост на дубайска офшорка. На 15 май Пеевски декларира и придобиване на 50% от "Балканска медийна компания", припомня в. "Сега".

БСП и ДПС пак почнаха да се чудят как да станат едно цяло

Представители на ръководствата на ПГ на БСП Лява България и ДПС обсъдиха днес (9 юни) в Народното събрание възможностите за съвместна о...

Едно от знаковите лица в ДПС Йордан Цонев е декларирал две кредитни карти към Пощенска банка и Първа инвестиционна банка, всяка с лимит от 8000 лв. Към Цонев имаше въпроси за цесия на фирма "Вили Вист", по която цедент беше Първа инвестиционна банка. Официално "Вили Вист" няма никаква връзка с депутата, но според слуховете е много близка до Цонев. "Вили Вист" е собственик на бургаска фирма „Трансстрой“, която спечели договор за 50 млн. лева за брегоукрепване, подписан с Министерството на околната среда и водите (МОСВ) по времето на кабинета "Орешарски".

Айхан Етем е вписал ипотечен заем от 135 000 евро в Инвестбанк, а бившият финансов министър Петър Чобанов е с едър потребителски кредит - 55 500 лв., към Райфайзен банк. Илия Илиев, който се отказа от депутатския си имунитет след искане на главния прокурор, е декларирал лизинг за автомобил на стойност 150 000 лв. и 50 000 лв. потребителски кредит към ДСК. През миналата година Митхат Метин е вписал кредитна карта за 20 000 лв. в ДСК, след като старата му карта в КТБ за 10 000 лв. е била анулирана. Севинч Солакова, секретар на Централната избирателна комисия (ЦИК) от квотата на ДПС, е обявила рефинансиран кредит от ДСК за 80 000 лв., а миналата година - още два кредита към същата банка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика