"Пияната" опозиция спря работата на Народното събрание (видео)

10612
"Пияната" опозиция спря работата на Народното събрание (видео)

Заседанието на Народното събрание, на което трябваше да бъде приета рамката на държавния бюджет за догодина, беше прекъснато.

Причината за прекъсването са безредици в залата. Те бяха предизвикани от Коалиция за България, след като червените депутати поискаха финансовият министър Симеон Дянков да бъде отстранен от пленарна зала заради изказването си, че „опозицията е вече пияна и не може да си вдигне ръцете”. В отговор червените скандираха „Оставка” и работата на НС беше прекъсната за 15-тина минути.

Дянков: До следващата седмица ще видим ще има ли пари за пенсии

Около 8 декември ще стане ясно дали може да има коледни надбавки за пенсионерите. Тогава ще излязат първите данни за бюджета през ноемв...

Дянков отправи скандалните думи късно снощи, когато депутатите работеха извънредно заради приемането на бюджета. Министърът обаче се извини днес за изказването си, пише Агенция „Фокус”.

Може би умората след многочасовите заседания тук си каза думата. Извинявам се за това, което казах. Надявам се, че ще го приемете, и днес в добър порядък ще можем да си свършим работата”, заяви Симеон Дянков.

Иначе за бюджетната рамка за догодина Дянков и подчинените му предвиждат 30,5 милиарда лева приходи и 31,7 милиарда разходи, уточняват от „Нова телевизия”.

Минималната работна заплата от 1 януари става 310 лева. Дефицитът догодина трябва да е 1,3% от БВП. Така държавата ще изхарчи 1,1 милиарда повече, отколкото ще събере.

Заложен е икономически ръст от 1,9%, но според финансовия министър Симеон Дянков приходите са смятани при по-консервативен ръст от 1,2 на сто.

Неуморни! Депутатите ще работят до полунощ

И тази година парламентът ще приема важни закони по тъмни доби. Преди минути народните избраници решиха да удължат работното си време д...

 

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com