Плащаме данъци и осигуровки по една сметка

16686
Плащаме данъци и осигуровки по една сметка

От 1 януари 2013 г. данъците и осигуровките вече ще се плащат по една сметка, без кодове за вид плащане, без изрично уточняване на вида на плащането, основание за плащане и т. н., съобщава КРОСС. Значително се намалява броят на плащанията, сега те са средно 5 на месец, с въвеждането на единната сметка ще се сведат до едно или две за месец.

Плащанията ще се разпределят автоматично в зависимост от датата на плащане на задълженията, отразени в индивидуалната данъчно-осигурителна сметка на всеки клиент - физическо или юридическо лице.

Фирми и граждани дължат 11 млрд. лв. на хазната

Близо 11 млрд. лева достигнаха просрочените задължения на фирми и граждани към държавната хазна. Това сочат данните от списъка на Нац...

С единната сметка НАП ще отговори на едно от най-масовите оплаквания от граждани и фирми - въпреки преведени средства за данъци и осигуровки, в системата да стоят задължения поради неправилно попълнен код за вид плащане, грешно посочен документ в платежното и т. н., предаде бнр. Активирана е нова, ключова електронна услуга - „Справка за задължения". Всеки, който има ПИК или електронен подпис може да провери какви задължения и извършени плащания има в системата на НАП.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com