Плевнелиев: Метрото е символ на модерна България

7166
Плевнелиев: Метрото е символ на модерна България

Днес София ликува, а България се гордее, защото софийското метро и грандиозният успех в неговото изграждане, са символ на модерна, успяваща, можеща, европейска България. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалното откриване на втория метродиаметър от Софийското метро, предаде Агенция „Фокус”. „Историята на този проект започва преди 42 години, идеята на магистрала „Тракия” е на 48 години, и няма нищо случайно, че тези проекти, за които българите мечтаят от няколко поколения, намериха своето тотално ускорение и успешна реализация в последните години”, каза Плевнелиев.

Големият успех на метрото е плод на професионален труд, политическа воля и европейска солидарност. Хиляди строители, проектанти, инженери и мениджър полагат денонощно труд, взимат решения и доказват с действията си, че България може да управлява милиардни проекти до последния ден, до последния лев – коректно, прозрачно и по правилата, каза още президентът.

Борисов: Дано Барозу продължи да пише "Аз обичам България"

Очаквам от председателя Барозу да продължи да ми пише "Аз обичам България" и да продължим толкова важните за страната ни проекти. Тов...

Благодаря на строителите. Българските политици – ръководството на София, правителството и лично министър-председателят доказват, че има политическа воля и ясни приоритети за модернизация на националната инфраструктура. Резултатите ги виждат всички българи. Европейската солидарност е тази решаваща подкрепа още повече в тежка световна криза, която позволява на България да реализира своите национални проекти и приоритети, които са от съществено значение за региона и за просперитета и развитието в Европа като цяло”, заяви още Плевнелиев.

Благодаря на г-н Барозу, на комисаря Георгиева и на всички представители на ЕК.

Проектът за софийското метро е този проект и този пример, който помага на следващите големи национални проекти по веригата да бъдат подготвени и да бъдат изпълнени по същия достоен, честен и отговорен начин пред българските и европейските данъкоплатци”, каза още Плевнелиев и пожела безаварийно ползване на втория метродиаметър на метрото.

След официалното откриване председателят на ЕК Жозе Барозу и премиерът Бойко Борисов откриха и метална скулптурна фигура, символ на ЕС на метростанция „Европейски съюз”, след което разгледаха заедно с останалите официални лица археологическите разкопки на античния комплекс над станцията до подлеза между ЦУМ и х-л „Шератон” и обновеното Ларго.

И метрото помага на имотния пазар

Пускането на Втория метродиаметър в столицата се отрази позитивно на жилищния пазар в кварталите, разположени в близост до станциите н...

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com