По-скъпа с 12% коледна трапеза

8576
По-скъпа с 12% коледна трапеза

С 12 процента по-скъпа ще ни излезе Коледната трапеза тази година в сравнение с миналата. Това показват сметките на експертите от Комисията по стоковите борси и тържищата, съобщи Нова телевизия.

След шоковото поскъпване на месото в световен мащаб, сега цените са се върнали на нивата от миналата година. Но не и в България.

Коледен благотворителен базар "Ангелска ЧУДОтворителница"

Станалият вече традиционен коледен базар на фондация "Искам бебе" – "Ангелска ЧУДОтворителница" ще се проведе на 22-ри декември...

Поскъпването при свинското месо е над 17%. И въпреки че цените на фуражите се успокоиха, а те са основната причина за по-скъпото месо, у нас поевтиняване не се отчита, за разлика от чужбина.

„Нещата седят по особен начин. В световен мащаб, на световните борси, месата се върнаха на старите си цени, с един процент по-високи са от миналата година. В България в момента спрямо същата тази минала година свинското е със 17% по-скъпо”, обясни Едуард Стойчев от Комисия по стоковите борси и тържищата.

От около 30 основни стоки при над 20 се отчита поскъпване спрямо седмицата преди Коледа на 2011 година. Най-драстично е поскъпването при картофите – почти 55 процента. Причината е, че се разчита основно на внос.

Плодовете ще ни излязат до 40% по-скъпи. За боба, лещата, брашното и яйцата ще ни се наложи да плащаме 20 на сто повече.

560 000 паунда в минута за коледни подаръци

Истерията около коледните празници започва и в главата на всеки човек се навъртат мисли за подаръци. Бум на продажбите през първия пон...

За година най-сериозно е намаляла цената на чесъна – с почти 20%. Захарта, оризът и лещата поевтиняват с под 10 на сто.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com