Посетители в Народното събрание към депутатите: Мислете за народа

1990
Посетители в Народното събрание към депутатите: Мислете за народа
Снимка: БГНЕС

Да мислят за тоя народ, да работят за обществото и да не забравят клетвата, която са положили, също и да задържат младите хората в страната. Това бяха някои от препоръките, които посетители в днешния ден на отворените врати в сградата на Народното събрание отправиха към депутатите, предаде БГНЕС.

Още от сутринта хора се възползваха от възможността да видят мястото, където заседават и творят закони народните представители.

Именно за да види мястото, което е ковачница на законите, днес тук е дошъл и Людмил. „Интересно ми е каква е обстановката, в която работят народните представители. Аз не бях влизал никога тук в Народното събрание и ми беше интересно да погледна, да видя как прекарват работното си време”, каза той. Препоръката на този мъж към депутатите е повече да обръщат внимание на хората. „Да се мисли за тоя народ!”, каза той.

Народното събрание отваря врати за граждани

Парламентът ще отвори врати за посетители на днес (14 юли) по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България от...

Димо също идва за първи път в парламента и не скри, че му е било доста интересно. „Днес нямаше възможност да видя как протича един дебат, ама въпреки всичко поне успях да седна на челните места”, каза мъжът. Той поиска едно да каже на депутатите: Да работят за обществото и да не забравят клетвата, която са положили за българския народ.

18-годишният Тодор не иска да бъде политик, а доктор. Младият мъж препоръча на депутатите да се опитат да задържат в България младите хора.

По-малко да се карат, да бъдат конструктивни, препоръчвали за депутатите хората, с които днес се срещнала и лично председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. „Дори една дама ме поздрави, че се опитвам да внасям в залата разбирателство. Трудно е да се усмиряват опозиция и управляващи понякога. Понякога депутатите са изключително емоционални, но трябва да бягаме от личните нападки. Политиката, политиките са важни да се отстояват, но когато нещата стигат до личностни нападки, това омръзва и на хората и точно това ми казват: "Направете така да има дебати, да няма личностни нападки, защото на хората не им харесва”, каза още Караянчева.

Румен Радев: Подписаната на 12 юли 1991 г. Конституция въплъщава модерния конституционализъм

Тържествено подписаната на 12 юли 1991 г. Конституция на Република България въплъщава най-високите постижения на модерния конституциона...

През февруари в Народното събрание също имаше ден на отворените врати, а Караянчева не скри, че иска отворените врати на парламента да станат традиция, защото е важно българските граждани да дойдат и да видят къде работят техните народни представители.

В Народното събрание е изложен оригиналът на Конституцията, приета от Седмото велико народно събрание на 12 юли 1991 г., и е представена изложба на фоторепортера Велислав Николов със знакови моменти от гласуването на основния закон.

Денят на отворени врати продължи до 16:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com