Природозащитници: Махнете незаконния къмпинг от Иракли

8369
Природозащитници: Махнете незаконния къмпинг от Иракли

Да бъде премахнат незаконният къмпинг в местността "Иракли", настояват природозащитниците, съобщи bTV. Искането е отправено от Национална гражданска коалиция "Природата за хората и регионите"с писмо до областния управител на Бургас, кмета на Несебър и други отговорни институции.

От коалицията изпратиха сигнала, след като в четвъртък в местността "Иракли" изгоряха повече 150 декара бадемови насаждения в частни земи. Тогава природозащитници предположиха, че пожарът е тръгнал именно от незаконно къмпингуващите.

Пожар пламна в защитената местност Иракли

Силен пожар избухна по обяд в защитената местност Иракли край Обзор, съобщава Стандарт нюз. Огънят е пламнал насред незаконен къмпинг ...

В писмото еколозите посочват, че в нерегламентирания къмпинг няма никакви хигиенни и санитарни норми и е предпоставка освен за пожари, и за развитие на епидемии, болести и зарази.

„Наличието в момента на почти 2000 човека на това място, където се предполага, че денонощно се употребява алкохол, а и може би и други упойващи вещества, е и предпоставка за извършване на престъпления от всякакъв характер, след като не се осъществява никакъв контрол от страна на държавната и местна власт. Обезпокоени сме от бездействието и неспособността на държавните институции да се справят с един проблем с многогодишна история и настояваме за незабавно предприемане на действия по ликвидиране на нерегламентираното селище от палатки в Иракли”, се казва още в писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com