Радев: Единственият ми ангажимент към Маринов е за неговото освобождаване

3054
Радев: Единственият ми ангажимент към Маринов е за неговото освобождаване
Снимка: БГНЕС

Единственият ми ангажимент към Младен Маринов е за неговото освобождаване. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус".

"След всички проблеми и провали в МВР премиерът преценява дали това е най-лесният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността", коментира Радев.

Няма как да подпиша указа за Маринов без процедурата за съгласуване, заяви Радев

Указ не може да бъде подписван, без да мине през предварителна процедура по съгласуване. Така президентът Румен Радев отговори на въпро...

Гласуването на оставките на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, министъра на транспорта Ивайло Московски и на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, подадени заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, отпадна от дневния ред на парламента в четвъртък. Причината беше, че в деловодството на Народното събрание не беше внесен указ на президента Румен Радев, с който освобождава Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Промените в кабинета трябва да се гласуват в пакет.

В момента има заседание на Коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов. На него трябва да се обсъди кой ще бъде номиниран за министър на транспорта, след като Александър Манолев се отказа, а преди това Ивайло Московски подаде оставка след катастрофата в Своге.

Освен лидерите на ГЕРБ и "Обединени патриоти" - Волен Сидеров ("Атака"), Красимир Каракачанов (ВМРО) и Валери Симеонов (НФСБ), в съвета участват финансовият министър Владислав Горанов и лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика