Шулц хвали Станишев

9108
Шулц хвали Станишев

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц категорично подкрепи лидера на европейските социалисти Сергей Станишев, съобщи БГНЕС. В речта си пред форума в София, Шулц подчерта, че само силни лидери и политици могат да признаят грешката си.

"Ти направи точно това и доказа, че си силен лидер и призна, че както всеки, така и ти можеш да сгрешиш", каза още Шулц и благодари на Станишев, че ръководи ПЕС и БСП в тези трудни времена.

Трябва да опишем състоянието на Европейския съюз. Той е под заплаха. Искаме да променим ЕС, не искаме да го поддържаме във вида, в който е в момента. Ние заедно сме много по-силни, отколкото всяка държава поотделно, каза още Мартин Шулц.

ЕС е огромно постижение, то е едно изключително и ценно историческо постижение, каза още председателят на Европейския парламент.

В София обаче не трябва да подценяваме общественото мнение. Какво очакват от нас гражданите – това е въпрос, който всеки от нас трябва да си зададе. Очакват конкретни отговори, заяви Шулц пред съвета в НДК.

Първото послание е, че само при орязване на обществените бюджети никога няма да може да си възвърнем растежа. Аз не искам да съм представител на поколение, което консумира по такъв начин, че децата на моите деца да трябва да плащат това, което аз съм потребил. Имаме нужда от повишаване на доходите. Имаме нужда от модерна Европа, заяви Мартин Шулц.

За да възстановим доверието в ЕС инициативите насочени към младите хора са изключително важни, трябва да защитим техните интереси, каза още Шулц. Той разказа за запознанството си с млада жена в Мадрид, с две висше образования, която казала, че иска да напусне и да отиде в Латинска Америка.

Трябват повече справедливост във финансовия сектор и сериозен дебат за бъдещето на ЕС, каза още председателят на ЕП и продължи: Гражданите очакват ние да гарантираме добър и приемлив живот. Гражданите не очакват от нас да ги превърнем в милионери, това не е възможно, те искат работа и заплати, с които да могат да живеят, искат образование – такова, че след като го завършат да могат да намерят работа. Те искат да имат деца, техните деца да имат деца – да имат добра основа, достоен живот, да имат апартамент или малка къща, да осигуряват храна, може би веднъж годишно да имат възможност да ходят на почивка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com