Столичният общински съвет решава за такса смет

7492
Столичният общински съвет решава за такса смет

Столичният общински съвет ще гласува по време на днешното си заседание План-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2013 г. и размера на такса битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2013 г.

Докладът е внесен от заместник-кмета на Столична община по екология Мария Бояджийска и заместник-кмета по финанси Дончо Барбалов. Общинските съветници ще разгледат и доклад за Приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община.

СОС ще гласува приемане на Стратегия за развитие на културата в София 2013 - 2023: и План за действие във връзка с изпълнение на Стратегия за развитие на културата в София 2013 - 2023. Общинските съветници ще обсъдят доклад за реализация на проект за доставка на трамваи, финансиран от Българо-Швейцарската програма за сътрудничество за нуждите на „Столичен електротранспорт", внесен от заместник-кмета по транспорт Любомир Христов.

ВАС отмени общинската наредба за определяне на такса "смет" в Горна Оряховица

Върховният административен съд (ВАС) прие за незаконосъобразни текстове на общинска наредба, определящи таксата за битови отпадъци на б...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com