45 хил. лева са необходими за Спасителен център за животни в Бургас

1674
45 хил. лева са необходими за Спасителен център за животни в Бургас
Снимка: Pixabay

45 хил. лева са необходими за закупуването на парцел за изграждане на Спасителен център за животни в Бургас. Това съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Меглена Иванова от Фондация „Приятели на животните” - Бургас.

Тя добави, че половината сума вече е събрана по време на организирана благотворителна вечер през февруари на миналата година. Общата стойност възлиза на около 300 хил. лева, като тя включва закупуването на земята и изграждането на административната база заедно с клиниката. Към момента специалистите от фондацията са намерили бивш краварник в бургаско село. Иванова не посочи точно кое е то с оглед на това, че се намират в деликатна ситуация за опазване на мястото.

Деца от 11 училища в Бургаско ще бъдат изследвани за наднормено тегло

Деца от 11 училища от Бургаски регион ще бъдат изследвани за наднормено тегло. Това сочи справка на сайта на Регионалната здравна инспе...

„Отне ни много време да го намерим и да изчакваме събирането на сумата, която е необходима, за да платим и то да бъде наше”, поясни тя. Идеята за изграждането на такъв център е на фондацията и е обявена от преди две години. Нуждата да има такъв в Бургас е огромна, тъй като се получават сигнали за животни в риск от цялата област. Дейността на фондацията обаче е затруднена заради липса на място.

„Фондацията работи и разчита основно на приемни стопани, но няма как да откликваме на всички сигнали само с приемни стопани, тъй като те не са и много. Основната пречка в нашата дейност, като изключим финансовия фактор, е това, че няма къде да бъдат настанявани тези животни, които обществеността разчита на нас да ги поемем, да ги лекуваме и да ги задомяваме впоследствие. Това е много голям проблем за нас, тъй като домовете, с които разполагаме, са ограничени. Когато те са запълнени, ние реално трябва да оставим животното на улицата ранено, защото няма къде да бъде настанявано”, каза още Иванова.

Всеки месец във фондацията постъпват между 25 и 40 кучета и около 25 котки, но във всеки един момент има чакащи животни. „В опита си да помогнем на повече животни, винаги имаме постоянна бройка от около 65 - 75 кучета и поне 40 котки. Трудно успяваме да изберем кои животни да поемем, защото често повечето случаи са спешни, застрашени или тежко болни”, каза Иванова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com