АБС се среща с младите фермери в община Бургас

8652
АБС се среща с младите фермери в община Бургас
Снимка: Getty Images / Guliver

Асоциация на българските села (АБС) ще проведе утре в Бургас среща-дискусия за новите мерки на Програмата за развитие на селските райони - ПРСР до 2020г. Събитието се провежда със съдействието на Община Бургас и ще се проведе от 10.00ч. в Културен център "Морско казино" (срещу централния вход на Морска градина).

Срещата е част от Националната кампания на асоциацията, която се провежда общо в 35 общински центъра и има за цел да информира в аванс бенефициентите по новата Програма за развитие на селските райони, както и да вземе под внимание техни препоръки и проблеми, свързани с работата и живота на село.

Академия по предприемачество развива практически умения за успешен бизнес в агросектора

Серия от обучения в София, Стара Загора и Пловдив запозна младите предприемачи и представители на малкия и средния бизнес с методите за...

Ще бъде представена новата проекто-рамка на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020) с основен акцент върху мерките за Инвестиции в материални активи, Развитие на стопанствата и стопанската дейност, Основни услуги и обновяване на селата и селските райони, Подпомагане на Млади фермери и др. На срещата ще бъдат дискутирани последните коментари и предложения за изменения по ПРСР по отношение таванът на плащане на проекти по мярка 4 - Инвестиции в материални активи, както и предложените ограничения за таван на инвестициите в земеделска техника. Ще бъдат обсъдени и представени новите изисквания за финансиране по мярка Млад фермер и Мярката за инвестиции в преработка и маркетинг.

По време на срещата пред земеделските производители ще бъдат разяснени предстоящите допустими инвестиции за обновяване със земеделска техника, системи за напояване, машини за сушене, хладилна техника, както и изцяло новата под-мярка за създаване на мобилни фермерски магазини. В рамките на кампанията експерти на АБС ще събират и анализират актуална информация за текущите проблеми в българските села свързани с местното самоуправление, развитието на селското стопанство, туризма, инвестициите в инфраструктура, здравеопазване и социални дейности. Ще бъде положен и стартът на дебат върху темата за създаването на селска полиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com