Цветанов хвърли вината за наводненията в Бургаско на метеорологичната прогноза

19060
Цветанов хвърли вината за наводненията в Бургаско на метеорологичната прогноза
Снимка: БГНЕС

Метеорологичните условия са предпоставка за възникване на подобни бедствия. Нека кажа, че подаденият код за валежите беше жълт. Местни жители на едно от селата казаха, че речното корито е чистено два пъти тази година. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов относно наводненията в Бургаска област. Предвид тезата му за прогнозата за времето, той беше провокиран с напомняне, че в един момент "се обсъждало" да няма и метеорологична служба.

По думите на Цветанов, на него му било казано от главен комисар Николай Николов, началник на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", че оттичането на водата от седемте язовира със скъсани стени не било към населените места, където стана бедствие и имаше жертви. Има, доколкото знам, седем предписания към собствениците на язовирите, добави Цветанов. Припомняме, че става въпрос за шест общински язовира и един частен, в община Камено. Четири от язовирите са в Бургас, един е в Айтос, а другите два са в Камено.

Скъсаните язовири в Бургаско не били опасни, защото били далеч от хора

Собствениците на 7-те микроязовира, чиито диги се скъсаха при проливния дъжд в Бургаска област, вероятно ще бъдат санкционирани, но не ...

Пред Нова телевизия Цветанов не пропусна да каже, че държавата е реагирала веднага след случилото се. На място са всички институции, посочи вторият човек в ГЕРБ.

Проблемът с пилотите

Бившият вицепремиер изрично подчерта, че проверката на прокуратурата показала, че няма нередност. Трябва да има диалог, за да не се провокира напрежение, беше тезата на Цветанов.

На пилотите не им вменявам вина, чудя се дали няма вина при политиците – дали пилотите са изнервени от многото неизпълнени обещания или някой ги подръчква, контрира водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Цветанов отговори, че при управлението на Борисов бил осигурен финансов ресурс, за да има всичко необходимо за полети на военните ни пилоти – 164 млн. лева дотук. Оттук-насетне компетентните органи т.е. ръководството на Министерството на отбраната трябва да предприеме необходимите действия, за да са сигурни пилотите, че летят на безопасна техника, уточни бившият вицепремиер. И подкрепи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който каза, че "българската армия не е детска градина".

Ненчев: Да се арестуват пилотите, отказали да летят

"Военна полиция вече трябва да е там, да разпита, да не кажа да ги арестува, това не е инициатива на един човек. Някой на много високо ...

Политическата ситуация

С тези инциденти, които зачестиха – от таксиметровите удари, да, притеснявам се за Корнелия Нинова, каза Цветанов. Той обаче добави, че лидерът на БСП изглеждала добре. Доколкото знам, шофьорите, които са ударили колата на Корнелия Нинова, са различни, но шофьорът ѝ и в двата случая е бил един и същ. Смятам, че трябва да си смени шофьора, заключи Цветанов.

По темата с писмото, с което да се искат от прокуратурата имената на политиците, финансирани от КТБ, Цветан Цветанов заяви, че Нинова първо трябвало да говори с политическите лидери, а не да им бъде сервирано писмо на КСНС. Само българският съд може да реши кои са тези, участвали в грабежа на КТБ, каза Цветанов, който видя популизъм в хода на Нинова с писмото.

Цветанов каза и, че ГЕРБ няма идея кой да е новият шеф на новото антикорупционно звено, което се готви с антикорупционния закон на ГЕРБ.

Прокуратурата: Пилотите от "Граф Игнатиево" не са вдигали "бунт"

Личният състав на авиобазата "Граф Игнатиево" е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази те да се изпълняват, както и за „б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Мащабен ваканционен комплекс ще се издигне на Попския плаж на Царево

Шоу с дронове, музика и забавления очакват жителите и гостите на Бургас

Посред бял ден: Чакал се разходи из бургаския квартал „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Обвинен за блудства и изнасилване в Бургас получи условна присъда

Малчуганите от детските градини в Бургас ще отбележат Деня на българския спорт

Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни във 2 МИР - Бургас

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни във 2 МИР - Бургас

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни във 2 МИР - Бургас

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни във 2 МИР - Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас