Депото за битови отпадъци на Бургас трябва да е готово до края на 2014 г.

15299
Депото за битови отпадъци на Бургас трябва да е готово до края на 2014 г.

Депото за битови отпадъци край бургаското село Братово ще е готово до края на тази година. То ще обслужва девет общини. Това стана ясно по време на инспекцията днес, която направи на място министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Стойността на проекта е 43 милиона лева. Депото се изгражда по оперативна програма "Околна среда". Системата за битови отпадъци ще обслужва общините Бургас, Сунгурларе, Карнобат, Руен, Айтос Средец, Камено, Несебър и Поморие, информира БТА.

Бургас е номер едно по разделно събиране на отпадъци

Жителите на Община Бургас са едни от най-съвестните в страната, тъй като тук нивото на разделно събиране на отпадъци е най-високо. Тов...

Припомняме, че средствата по оперативна програма "Околна среда" бяха спрени, но за да не прекъсва изграждането на депото община Бургас осигури необходимите пари. Това каза днес по време на инспекцията кметът на общината Димитър Николов. Сега общината очаква да получи парите си обратно. Мостовото финансиране е било в размер на 3 милиона.

Днес беше показана първата клетка на депото за битови отпадъци. Тя е с капацитет 500 хиляди тона и би трябвало да покрие нуждите за около 5 години напред. Предстои изграждането на по-малко клетка за около 350 хиляди тона вместимост. Очаква се за обслужването на депото да бъдат наети 45 души на работа.

Регионалното депо е само за битови отпадъци. Към него ще има и две претоварни станции в Карнобат и Несебър. Освен това на територията на регионалното депо ще има площадка за компостиране и за сепариране на отпадъците, информира агенция "Фокус".

Снимка: Архив

Отпадъците след домашен ремонт в Бургас ще се извозват безплатно от общината

Община Бургас ще извозва безплатно отпадъците на гражданите след домашен ремонт, съобщи Агенция Фокус. Община Бургас реши да въведе но...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com