Директорката на училището в Дебелт подава оставка

16077
Директорката на училището в Дебелт подава оставка
Снимка: БГНЕС

Директорката на училището в Дебелт Таня Вангелова, в което имаше насилие срещу дете, е депозирала молба за напускане от 12 декември. Тя е взеле това решение доброволно. Информацията съобщи заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева.

Регионалният инспекторат по образованието е предприел проверка по случая и са взети мерки за създаването на подкрепяща среда за децата в училището и за техните родители.

Информация за готвено отмъщение срещу ромите в Дебелт разбуни духовете

Бургаски тийнейджъри, футболни фенове и жители на съседни села се организираха "да подпалят ромската махала" на селото, където живеят н...

В училището в Дебелт бяха изпратени учители от ресурсния център във Варна и училищни психолози, отбеляза заместник-министър Кастрева. Тя обясни, че в резултат на проверката и след разговор с директорката на училището, Вангелова е депозирала своята молба за напускане от 12 декември.

Попитана дали МОН е наложило това като наказание на директорката, Ваня Кастрева уточни, че директорката е взела решение да напусне доброволно, информира БТА.

Мирният протест, който започна по обяд вчера в бургаското село Дебелт, приключи със скандал.

Протестиращите искаха да проведат шествие от площада на селото до ОУ "Антон Страшимиров", където 14-годишно момче от ромски произход изнасили 11-годишно дете със специални нужди. Присъстващите сили на реда обаче забраниха това и в крайна сметка протестът беше прекратен, информира "Флагман". Общо около 100 души се бяха събрали на протеста.

В Дебелт ужасът от изнасилването на дете със специални нужди расте

Ужасът в бургаското село Дебелт кара дори майката на жертвата – Гошко, да не си показва лицето. Причината – страх от отмъще...

Полиция остана да пази центъра на селото. Над 50 младежи с национални трибагреници, част от които с маски на лицата, тръгнаха по черните пътища към ромската махала. "Българи юнаци!” и "Еничари", крещяха младежите срещу ромите. Момчетата заявиха, че няма да вдигнат ръка срещу българин, затова спазваха всички указания на полицаите. Приготвените за атаката пиратки бяха хвърлени в поляните наоколо. Така младежите искаха да покажат на циганите, че няма да им позволят да вършат безразборно престъпления.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас