Доайен в инвазивната кардиология идва в Бургас за симпозиум

16373
Доайен в инвазивната кардиология идва в Бургас за симпозиум

За първи път тази година МБАЛ „Дева Мария“ е организатор на кардиологичен симпозиум. Негов модератор ще е председателят на Дружеството на кардиолозите в България доц. д-р Васил Велчев, д.м.н.

Той е един от най-изявените представители на българската инвазивна кардиология. Има сериозен опит в коронарните и периферните съдови интервенции в каротидното и бъбречно стентиране. Въвел е у нас метода на алкохолната аблация на септума при хипертрофична кардиомиопатия. Освен доц. Велчев, теми ще представят и лекари от кардиологичното отделение на болницата – д-р Иванета Айрянова, д-р Радослав Славов и д-р Пламен Пенчев.

Почина жената, изпаднала в кома след раждане на 22 февруари

37-годишната Юлия Виранова-Димитрова от Ямбол почина в МБАЛ „Дева Мария“. Въпреки опитите на лекарите да спасят живота на м...

На симпозиума са поканени и ще присъстват и водещи специалисти по кардиология, инвазивна кардиология, кардиохирургия и общопрактикуващи лекари. Мероприятието ще се проведе на 8 декември, от 18ч. в зала „Компас“ на х-л България, Бургас.

Освен съвременното интервенционално лечение на сърдечно съдовите заболяввания, ще бъдат представени и възможностите, които има болницата за инвазивни процедуриизвърпване в ангиографска лаборатория, както и предимствата на апаратурата, с която разполага кардиологичния сектор.

Припомняме, че през февруари месец тази година МБАЛ „Дева Мария“  инвестира близо 2 млн. лева в създаването на собствена нова ангиографска лаборатория и закупи техника, която да покрие нуждите от високоспециализирано инвазивно лечение на пациенти от града и страната.

Пътят към "Лукойл Нефтохим" и Долно Езерово е затворен

Заради обилните дъждове временно е затворен за движение пътят между квартал Долно Езерово - "Лукойл Нефтохим". Община Бургас препоръчва...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com