Ето какви са правилата за разходки край плажа и парковете в Бургас

10536
Ето какви са правилата за разходки край плажа и парковете в Бургас
Снимка: Burgas.bg

Общинският кризисен щаб взе решение за организацията и контрола при посещаване на паркове и градини, съобразно издадената заповед на министъра на здравеопазването. В Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат в часовия диапазон от 9.30 до 18.30 часа по двама, спазват дистанция, носят маски, не сядат на пейки или в зелени площи, не ползват спортни и детски площадки и съоръжения, не употребяват алкохол, спортуват индивидуално, спазвайки всички гореописани условия. Щабът приема, че плажната ивица на Морската градина е нейна прилежаща част. Затова за нея важат същите режим и правила, както в парка.

Ограничението за собственици на кучета е да бъдат не повече от един и да извеждат домашните любимци във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч. всеки ден.

Всеки, който не спазва тези изисквания, ще бъде глобен от Полицията и РЗИ. В най-посещаваните градски паркове - Морска градина, "Изгрев", "Славейков", Борисова градина и "Меден рудник", се разчертават стрелки върху асфалта. Те са само при входовете/изходите, не по вътрешните алеи. Стрелките не са изпълнени с най-трайната боя, защото всички се надяваме това положение да е временно. Ако се заличат на някое място, те ще бъдат подновени.

Голям брой мъртви птици край Бургас

Бургазлии алармираха за голямо количество мъртви птици. На неприятната гледка се натъкнали на плажа Атанасовска коса, предаде БГНЕС. С...

Тесните входове/изходи на парковете са маркирани за еднопосочно движение - за влизане или за излизане. На широките места движението може да е двупосочно, например - при входа на Морската градина до Гъбката или до Пантеона. Всичко това се отбелязва със съответните стрелки върху асфалта. Разчертава се цялата Морска градина, не само Историческото ядро, както и парк "Езеро".

Няма новорегистриран случай на заразен с коронавирус в Бургас за вчерашния ден. Решението за погребението на починалия 70-годишен пациент ще се вземе от семейството му. Днес ще бъдат взети проби на четирима от настанените в Инфекциозно отделение на УМБАЛ. Ако са отрицателни, те ще бъдат изписани. Останалите пациенти там са в добро общо състояние.

Заради претовареност на екипа на Инфекциозно отделение, от утре, освен УМБАЛ, още три здравни заведения в Бургас имат готовност да поемат пациенти с КОВИД - 19 - Белодробна болница, "Бургасмед" и УМБАЛ "Дева Мария". Обсъжда се и вариант медицински сестри от здравни заведения в града да бъдат командировани в УМБАЛ, за да сменят най-натоварените екипи.

Днес се извършва пробонабиране от 50 служители на "Бургасбус" - шьфьори и контрольори, които пряко работят с пътници.

800 заявления са постъпили до този момент по програмата на Общински съвет за хранителни пакети. 485 от тях са одобрени, а останалите, които не отговарят на условията, получават пакети от дарителския хранителен фонд. Изразходената сума по тази програма досега е 30 940 лева.

Новите болни от COVID-19 в Бургас - свързани само с потвърден вече случай от болница "Св. Иван Рилски"

Официално потвърдените нови случаи на коронавирус (болестта COVID-19) в Бургас за изминалото денонощие са 2. И двата са свързани с онко...

Тази седмица ще заседава и комисията към местния парламент, която разглежда предложенията за финансиране на инвитро процедури.

Разминаването в обявения брой заразени в областта - 47 от Националния, 46 от Общинския щаб, се дължи на това, че заболяването на един от пациентите, който е с бургаска регистрация, е установено в София, където се е провело и лечението му. От всички заразени 14 са вече оздравели, а 12 с днешна дата се намират в болница.

 

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 април

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 април

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com