Границите на проблема "КТБ" липсват, когато става въпрос за милиони

58815
Границите на проблема "КТБ" липсват, когато става въпрос за милиони
Снимка: БГНЕС

Границите на случая „КТБ” непрекъснато се разширяват в публичното пространство. Поредният „анекс” е случаят в Парк Росенец, където познатият като неуспял министър на инвестиционното проектиране, автор на скандалния ОУП в Царево и главно действащо лице в „Дюнигейт” арх. Калин Тихолов е главна действаща фигура и тук. Заради ОУП в Царево, ЕК започна наказателна процедура.

Защо е толкова важен „Росенец” – мястото на практика се превръща в руски анклав на българска територия, смята разследващият сайт „Биволъ”. На 19.03.2014 фирмата „Хермес Солар” ООД придобива терените в „Росенец” – общо 8173 кв.м. и три сгради – за 1 706 247 лв., показва справка в Имотния регистър. Тези апетитни земи вече са подготвени за строеж в края на 2013. С ПУП, одобрен от Община Бургас по предложение на кмета Димитър Николов от ГЕРБ, 175,5 декара от бившата почивна база „Росенец“, принадлежащи на фирмата с руски собственици „Стрейтлайн“, са регулирани за курортно строителство. С изпълнението на строежа се заема „Главболгарстрой”.

Интересуващите се от КТБ инвеститори се срещат с вложители в банката

В деня, в който България официално трябва да даде отговор защо досега не са изплатени гарантираните влогове на КТБ, предстои среща межд...

Оказва се обаче, че фирма „Хермес Солар” има 18 млн. лева дългове към КТБ – заради просрочия на лихви по взети заеми. Нов „Росенец” строежът на новите „сараи” си върви. Строежът на мястото на бившата ветроходна база с яхтено пристанище в Парк Росенец (Отманли) започва официално на 22-ри юли тази година. Четири дни по-рано обаче собствеността на „Хермес Солар” е променена – силният човек и собственик там става Снежана Карова. А книгата с хартиения регистър на дейностите по строежа странно защо е заключена в сейфа на шефката на РДНСК Ваня Радева, посочва „Биволъ”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас