Извършват проверки в бургаските училища за нездравословната храна

2341
Извършват проверки в бургаските училища за нездравословната храна
Снимка: Getty Images

„В училищата от много отдавна не се продават храни, съгласно Наредбата, нито газирани напитки. Продава се минерална вода и 100 % натурални сокове. От храните се разрешават само сандвичи, които са допустими по наредбата, от пълнозърнести хлябове или хлябове с утвърден стандарт“. Това заяви Яна Маркова, технолог по храненето в Община Бургас, предаде "Фокус".

Тя каза, че това е една безсрочна инициатива, която постоянно се контролира, и за бъдеще ще бъде още по-контролирана. По нейните думи, проверките ще се извършват от екипи, съвместно с РЗИ- Бургас и Агенцията по храните. Изготвени са и специални менюта в училищните заведения.

В Бургас спасиха полуудушено момиче

Със сложна операция на трахеята в МБАЛ Бургас е спасена полуудушена 18-годишна пациентка. Момичето постъпва в болницата на 30 септември...

„Те са обявени в сайта на Общината. Всичко е приготвено с продукти, съгласно наредбите и по стандарт. Фирмите ги изготвят, спрямо училищата, които държат. Изпращат ми ги, проверявам ги, ако има корекции ги коригирам и ги качвам на сайта“, обясни технологът по храненето. По думите на Маркова, това е една инициатива, в която трябва да се включи и учителският колектив на всяко едно учебно заведение.

„Те са по цял ден с децата. Там са докато ние няма как всеки ден да сме в училищата. Ние трябва да имаме контрол и да получим сигнал от учителите, ако има нещо , за да можем веднага да се коригираме и да направим проверка“, допълни още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас