Кое е най-голямото доказателство за любов в Бургас?

3187
Кое е най-голямото доказателство за любов в Бургас?
Снимка: iStock/Guliver

Много бургаски двойки ще отбележат деня на влюбените. Повечето от тях залагат на класическото празнуване с цветя, посещение в ресторант и подаръци. В града не липсват подобни развлечения. Предвидливите отдавна са запазили места в ресторантите, в които освен добра храна има тематични партита, известни изпълнители, романтична обстановка и други забавления. Подготовката за празника е към своя край, по отношение запазването на места в елитни заведения. Повечето от тях вече са изцяло заети.

Цветята си остават най-достъпният и разпространен начин да се изразят чувства на Св. Валентин. Репортерска проверка на Actualno.com показа, че розите са най-голямото доказателство за любов. Над десет години Калинка Гeнчева продава цветя и има наблюдения какво се купува за така наречените "женски празници". “Като цяло, желанието на хората да купуват цветя e намаляло. Не зная дали се дължи на липсата на пари, но е факт. Разбира се, по празниците потреблението се увеличава. Аз избягвам да съветвам клиентите какви цветя да купуват и не мисля, че то трябва да е съобразено с възрастта на дамата или нещо друго. Желанието да подариш цвете е важното. Една тенденция, която не се променя във времето е купуването на рози и то червени. Особено за Св. Валентин, мъжете търсят червени рози“.

По повод Св. Валентин обаче, винаги е имало полемика. Въпростът, кой какво празнува - любовта или виното, е част от дискусията. Българската православна църква също има отношение по въпроса. Actualno.com запита отец Петър от храма „Св. Кирил и Методий“ какво трябва да знаят младите хора за този ден. „На 14 февруари църквата почита Успение на св. Кирил Славянобългарски, а на 10 февруари отбелязахме денят на Св. мъченица Валентина. Така че, при нас няма ден на влюбените, защото св. Валентин е католически празник, който няма нищо общо с православието. Той се превърна в един светски празник и затова ние не го честваме“.

Изборът обаче си остава индивидуален. Преди няколко дни пред цветарски магазин в Бургас беше поставен надпис, който задава въпроса – трябва ли да има ден за любовта? Може би, ако всеки си отговори на този въпрос, ще разбере, че няма нужда от полемика, особено по отношение на празниците. Свободният избор е най-доброто решение, а да устоиш на любовта и розите, много пъти е невъзможно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

В Бургас превръщат къщата на композитора Георги Шагунов в Дом на музиката

Обновяват осветлението в още няколко квартала в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас