Kraftland в Бургас събира всички любители на истинската крафт бира

7788
Kraftland в Бургас събира всички любители на истинската крафт бира

Този уикенд всички бургазлии ще имат крайно приятната възможност да опитат от истинския вкус на занаятчийското пивоварство. На 9-ти и 10-ти септември град Бургас е домакин на първия по рода си в страната фестивал на крафт бирата – Kraftland в Kaufland.

Различните видове бира с уникални по рода си рецепти ще ви накарат да повярвате, че най-хубавото от лятото все още не си е отишло. Освен това към всяка бира, която опитате, ще получите като комплимент вкусно мезе - хамон и апетитни отбрани сирена.

Какво всъщност представлява крафт бирата?

За крафт (идва от от англ. - занаятчийска) бирата казват, че разчупва стереотипа и завинаги променя начина, по който някога се е гледало на пивото. Този вид бира е с много специфичен вкус и най-различни съставки, а разбооразието от вкусове е гарантирано. Използвaт се само висококачествени, естествени суровини. Пивото не се пастьоризира, за да не се отнеме естествената му свежест. Нефилтрираното и непастьоризирано пиво запазва всички полезни вещества, съдържащи се в малца и маята. 

Точно заради разнообразието, което предлага това пиво, храните, с които се комбинира, могат да варират в голям диапазон - от варени филета, през печено месо, до пушени сирена и най-различни плодове или десерти. А такова разнообразие от вкусове може да се открие именно в хипермаркетите на Kaufland в страната. По тази причина Actualnо.com като организатор, се обърна към веригата хипермаркети, за да даде възможност за изживяване на вкуса на едни от най-интересните крафт бири, съчетани с най-подходящите за тях храни. Така посетителите на фестивала Kraftland в Kaufland ще могат да опитат различни и интригуващи бири в компанията на отлични мезета, предоставени от Kaufland.

Заедно с разнообразните пива, ще имате удoволствието да опитате и най-новото попълнение в семейството на Jameson Irish Whiskey - JAMESON CASKMATES. Jameson Caskmates е специален, защото е отлежавал в бъчви, съдържали тъмна крафт бира, а неговата история е повече от завладяваща, защото е история за едно неочаквано приятелство, започнало в Ирландия през 2013 година. Именно там майстор дестилаторът на Jameson среща случайно майстора пивовар на крафт бирата Franciscan Well от град Корк. Изпратили в пивоварната няколко бъчви, в които отлежавал Jameson, за да проверят как би се отразил уиски аромата на бирата. След като направили бирата и я бутилирали, от пивоварната върнали на Jameson бъчвите, които отново били напълнени с уиски. Комбинацията от аромати свършила необходимото – резултатът бил зашеметяващият Jameson Caskmates – оригинален Jameson, отлежал в бъчви, съдържали крафт бира.

Къде и кога?

Kraftland вече беше във Варна и сега обиколката продължава. Привържениците на крафт пивото от цялата страна могат да посетят фестивала между 10:00 и 21:00 часа през уикендите от септември, както следва: 

гр. Бургaс (9-10 септември, хипермаркет Kaufland, ул. Транспортна 23, ж.к. Изгрев);

гр. София (16-17 септември, хипермаркет Kaufland, бул. ген. Тотлебен 36, до Пирогов);

гр. Пловдив (30 септември - 1 октомври, хипермаркет Kaufland, бул. Пещерско шосе 36, ж.к. Младежки хълм).

Следете Фейсбук страницата на събитието за повече информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас