КЗК отмени избор на изпълнител за обществена поръчка на "МБАЛ-БУРГАС"

3425
КЗК отмени избор на изпълнител за обществена поръчка на "МБАЛ-БУРГАС"
Снимка: Gettyimages

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на „МБАЛ-БУРГАС” за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръчка, съобщиха от Комисията.

Поръчката е с предмет „Периодични доставки на медицински консумативи за нуждите на „МБАЛ-БУРГАС” АД”, открита с Решение № 109/16.03.2015 г. на възложителя, в частта му по обособени позиции 1 "Доставка на спринцовки двукомпонентни” и обособена позиция 4 „Доставка на стерилни инжекционни игли".

Таксиметрова компания отнесе глоба от КЗК заради имитация

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи извършено нарушение на чл. 35, ал. 1 от ЗЗК (имитация) от страна на „ОН С...

КЗК счита за основателно твърдението на жалбоподателя „Фаркол” АД, че оценяването на неговото техническо предложение и това на участника, класиран на първо място, „Медицинска техника инженеринг” ООД по показател „Качество” за обособени позиции 1 и 4 е немотивирано и съответно незаконосъобразно.

Липсата на конкретни мотиви, свързани с естеството на техническото предложение, водят до незаконосъобразност на извършеното оценяване, а оттам до нарушение и на императивна разпоредба от АПК. Индивидуалният административен акт, каквото е решението за класиране на участниците, следва да съдържа не само правни, но и фактически основания за издаването му, обясняват от КЗК. Липсата на адекватни и относими към естеството на конкретните технически предложения мотиви се явява по своята същност съществен порок в една процедура за възлагане на обществена поръчка, който рефлектира върху крайния акт на възложителя – решението за избор на изпълнител в обществената поръчка, което следва да бъде отменено.

КЗК връща процедурата от етап оценяване на техническите предложения на участниците съобразно указанията в решението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com