Лукарски обеща: Разрастваме Логистичния парк в Бургас и авиобазата в Равнец

6540
Лукарски обеща: Разрастваме Логистичния парк в Бургас и авиобазата в Равнец
Снимка: БГНЕС

„Може да бъде намерен инвеститор за Логистичния парк в Бургас, има интерес. За да бъде по-привлекателна тази зона обаче трябва да вземем решение. Това днес го обсъждахме с хората от менъджмънта на компанията. Да изградим една инфраструктура, която да е нещото, което да привлича бизнеса. Мястото е добро, но инфраструктурата е тази, която трябва да накара чуждестранните инвеститори да дойдат, а не е като да няма интерес, предвид разположението“. Това каза пред журналисти днес министърът на икономиката Божидар Лукарски след срещата в Бургас с местния бизнес, съобщава Topnovini.bg. На нея присъства кметът на община Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

Министърът сподели, че има развитие и по документацията на авиобаза Равнец и цялостна концепция за превръщането ѝ в атрактивно място за бизнеса.

Лукарски: Работим за насърчаване на иновациите по израелски модел

Институции, бизнес и научни среди работят за насърчаване на иновациите по израелски модел у нас. Такава заявка направиха министърът на ...

„Цялата документация на авиобаза Равнец е вкарана. Изработили сме идеята за смяна на предназначението на имота и превръщането ѝ в една индустриална зона. В най-скоро време имаме уверението на Министерство на отбраната, понеже все пак това е техен имот, който трябва смени предназначението си, че ще имаме резултат“, допълни Лукарски.

От своя страна областният управител на Бургас Вълчо Чолаков обясни, че идеята е около полигона в Равнец да се изгради терминал, който да дава възможност там да кацат дори малки самолети, които ще улеснят бизнеса. „Да се предоставят възможност не само чужденци, но и български фирми да инвестират. В момента Министерски съвет трябва да вземе решение, с което да бъде урчедено едно ново дружество към Министерството на икономиката“, поясни Чолаков.

Той не се ангажира с крайни срокове по изпълнението на проекта, тъй като прехвърлянето на обекта е ангажирано с доста документация, която може да се забави във времето. Но бе повече от категоричен, че нещата са във вход и се надяват до края на годината да имат завършване на процедурите.

 

Лукарски не се опасява от кризата в Гърция, всичко било под контрол

Засега не сме на загуба заради гръцката криза, няма регистрирани никакви пасиви. Това заяви икономическият министър Божидар Лукарски, к...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас