На плажа на "Златна рибка" има временен път, трябва да се махне до 1 юни

14439
На плажа на "Златна рибка" има временен път, трябва да се махне до 1 юни
Снимка: www.facebook.com/ivan.mitkov.92

Снимки, разпространени в социалните мрежи, показаха засипания с чакъл плаж на къмпинга "Златна рибка" в близост до Созопол. Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) на Бургас съобщи днес, че е направила проверка на мястото още в понеделник. Експертите са констатирали, че това е "временен път от уплътнен трошен камък", се казва в публикуването съобщение на сайта на екоинспекцията.

При извършена на 4 май 2015 г. проверка в природна забележителност „Пясъчни дюни между къмпингите Градина и Златна рибка“ е констатирано изграждане на временен път от уплътнен трошен камък върху морския плаж и пясъчните дюни, се казва в съобщението.

Плажът на "Златна рибка" край Созопол е засипан с чакъл, алармират във Facebook

Плажът на къмпинг "Златна рибка" край Созопол е засипан с чакъл. Това се вижда от снимки, разпространявани в социалната платформа Faceb...

"Насипването му е във връзка с реализацията на подобект „Дълбокоморско заустване на пречистени води от пречиствателна станция за отпадъчни води“ от „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол-I етап", обясняват от РИОСВ-Бургас и допълват, че извършеното настилане нарушава естественото състояние и намалява естетическата стойност на природната забележителност.

На общината е дадено предписание по Закона за защитените територии да бъде премахнат изграденият път в срок до 1 юни 2015 г. и да се възстанови естествения облик на територията, подчертават от регионалната екоинспекция.
Снимка: www.facebook.com/ivan.mitkov.92

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас